En kväll med Ellen :)

Igår kväll fick jag besök av Ellen, vi snackade goja, tittade på film och drack te :) tittade på Walk the line och vi båda blev väl lite betuttade på Joaquin Phoenix som spelar Johnny Cash, fast när vi fick reda på att han typ är hippi och kortare än Ellen så slocknade det lika fort hahaha :D

Här har vi Ellen från vårat födelsedagskalas!


Nu börjas det!

Idag åkte jag in till stan innan jobbet för att införskaffa mig ett träningskort! Jag tränade också förstås men började lite lugnt, tänker pallra mig in igen på fredag innan jag börjar klockan 14.00 :)
Pappa ringde och gav mig order om att lägga mig i hårdträning nu så att jag är i topform inför lumpen! När det blir av får vi se, men jag är ganska säker på att jag vill ge det en chans både för min egen och pappas skull. Så ska försöka träna minst 3ggr i veckan och ut och springa 2. Med tanke på hur mitt liv ser ut just nu så ska det inte bli några större problem! :)

När jag kommit igång med träningen på riktigt så ska jag skriva upp mitt träningsschema som jag kör med på gymet.

Pengar är inte helt fel!

Nu har jag äntligen fått min lön så nu ska jag spendera och spara. Har blivit riktigt duktig och sparat 2000:- i månaden! Och den här månaden ska jag köpa träningskort, ska bli så ursäkta språket men JÄVLA skönt :D:D:D

Plus att nu när jag fått massa pengar så ska jag och Nisse dela på ett PS3!!! Helt underbart, blir ju mycket billigare när man delar plus att om vi delar så får jag ha spelet i stora rummet och slipper fnula med min tv och skit ;p

Men jag ska ju börjar betala hemma också... 25% av det jag tjänar plus att jag ger mamma 500spänn som hon lägger undan på ett konto som jag inte kan komma åt :D dom pengarna ska jag få sen när jag flyttar hemifrån, smart ha? ;)

Okej då..

Okej Andreas Carlsson är ursäktad, ögoninflammation kan man inte råför!


Jag borde verkligen gå och lägga mig snart, ska upp typ 5.50 för att ta bussen till jobbet 6.25 imorgonbitti. Men jag är långt ifrån trött >< aja får väl försöka... efter Roast på Berns :D


Andreas Carlsson ta av dej brillorna!

Sitter och kollar på idol och blev lite chockad vanligtvis väldigt snygga Andreas har sjunkit till Wannabe-hollywoodkändisnivå! Vad gör brillorna på?! Besvikelsen är stooor...

Skäms...


Ny frilla :D

Tog tid men blev jävligt nöjd! :D

Eftersom att min kamera fortfarande är hos Ebba så fick jag använda mobilen = dålig bild.




Lugg och mörkt hår den här hösten me!


Syskon

Det finns både för och nakdelar med syskon. Fördelarna är att om man har så små syskon som jag har (Erik, 6år och Lukas, 1år snart) så är dom väldigt gosiga och söta, men nakdelarna är att dom verkar ha grymt svårt att hålla tyst på morgonen när man själv är ledig!

23;28

Vi såg klart på filmen för en stund sen, efter det så satt jag och mamma och kollade efter bil till mig faktiskt! Börjar känna mig lite illa till mods av att alltid låna mammas bil, det sliter ju så fort man använder den liksom, så nu vill jag ha en egen bil som hon kan få låna av mig om hon vill :D Det lutar ganska mycket åt en Seat Toledo eller Ibiza eller VW polo. Båda är billiga både att köpa och i drift, inte så stora men liten människa behöver liten bil ;p  Så förhoppningsvis rullar jag fram i egen bil snart! Ska be Nissniss om hjälp någon dag här framöver.

Juste jag ska klippa mig imorgon så att alla vet liksom! MEN jag vet typ inte säkert hur jag vill ha det :o vilket är väldigt ovanligt för att vara jag! Vanligtvis brukar jag veta hur jag vill ha det typ en månad i förväg. Det lutar ganska mycket till mörkbrunt hår med lugg, men vi får la se.

Nu ska jag sova! Annars somnar jag hos frissan imorgon...


Benjamin Buttons otroliga liv

Igår orkade ingen se klart på Benjamin Buttons otroliga liv så ska väl förhoppningsvis snart göra det här hemma :D kom hem från jobbet för inte allt för länge sen.

Nu håller datorn på att ge upp här och jag orkar inte hämta laddaren så...
...GOD NATT PÅ ER!

Underbar söndag!

Fick verkligen sova ut den här natten och imorse, så sjukt skönt, dock var jag fortfarande trött när jag vakna men jag var långt ifrån det dåliga morgon humöret jag kan ha ibland, okej ganska ofta haha.
Åt den perfekta frukosten minus proviva. Jag har precis kommit ut ur en sköndusch, körde hårinpackning och ansiktsmask, så nu känner man sig som en nymänniska :D
Och om en timme är det dags att åka iväg för att tjäna in lite pengar! Söndag = nice ob! 


:)

Jag har alltid lika grov ångest innan jag ska åka till jobbet, känner verkligen av känslan att jag bara vill sjukanmäla mig och fortsätta chilla framför tvn eller dylikt. Men sen när man kommer till jobbet så rullar allt på galant och när man slutar så tar det lång tid innan man kan dra sig där ifrån! Nästan alltid när jag kommer till jobbet så jobbar jag med minst en rolig person, me like!

Glömde rapportera att en polishelikopter landade ute på åkern mittemot mitt jobb! Så det är fortfarande action i Knutby ;) vi tror dock bara att dom använde sig av den fina naturen och fotade lite på polishelikoptern eller något sånt.

Nyfiken som man är så var man ju tvungen att gå ut och ta lite bilder ^^


Rhodos! Sista delen...

Dag. 13, 14 och 15 (11, 12 och 13 September)

Det var inte så där super bra väder :P så vi satt inne heeela dagen, jag tror att det var den här dagen vi gjorde det. Jag hade nämligen ledsnat på att skriva i bloggboken vid det här laget så skrev inte något om dagen innan och dom sista dagarna.
Men i alla fall, den här dagen bestämde vi oss för att leta upp den där Barstreet som vi letat efter ett antal ggr. Men jag tror att det inte var meningen att vi skulle gå dit eller något för precis när vi tänkte kila iväg så börja det SPÖ regna och tok åska! :o så vi hoppade det men söp ganska rejält på hotell rummet hahah. När man har lite alkohol i kroppen så får man ju lite dumma idéer så jag tyckte vi skulle gå ner till havet och ta ett naken bad hahah vilket vi såklart gjorde ;D var hur härligt som helst!
Vi ägnade ganska stor del av kvällen till att ta massa egofoton dessutom på varandra haha. Men sånt är kul om båda är linslusar! Ni ska få lite smakprov på våra poser sen höhöh...



Stängde ut Ebba i regnet ;)



Är vi inte gulliga :)

När vi var påväg tillbaka till hotellet från havet så kom det en bil åkande och såklart så skulle det vara killar i bilen och dom stannade... Men den här gången så tänkte jag och Ebba what the fuck det är första och sista kvällen som vi verkligen kör järnet :P så vi hoppade in i bilen, dom verkade trevliga så, inte speciellt snygga men trevliga och dom skulle köra oss till barstreet dit vi hamnade också. Vi satt på någon bar och drack öl, okej verkligen inte jag men jag fick en Smirnoff Ice istället. Efteråt när vi hade suttit där ett tag så frågade dom ifall vi ville följa med hem till en av dom där killarna vilket vi gjorde också.. Han bodde med sina kusiner i ett hus! Ett ganska stort hus dessutom och det var fint invändigt!



Det kom en bil...



Sen satt vi i bilen haha

Vi hade jättetrevligt där satt och snacka skit och lyssnade på musik. Men efter ganska många timmar så kom den ena killens kusiner hem... Dom var mindre trevliga riktigt otrevliga faktiskt, dom var så på så man bara ville kräkas! Vem fan försöker börja strula med någon som verkligen försöker göra motstånd :s så jag sa till Ebba att jag ville tillbaka till hotellet, men vi visste inte vart vi var så bad en av dom snälla killarna att skjutsa oss, men det slutade med att alla följde med...
Det var där allt jobbigt började :/ medan jag stod ute på parkeringen och sa hejdå till alla så gick Ebba själv in och hämtade nyckeln. Sen helt plötsligt så kom ägaren ut springade och skrek massa saker på Grekiska och jag kommer bara ihåg att alla killarna och den där bitchen skrek massa saker på grekiska till varandra :s så vi hade ingen aning om vad som hände sen kom polisen och efter mycket om och men så fick vi våran nyckel typ slängd på oss! Och sen fick vi gå och lägga oss, men typ 2 timmar senare vaknar man av att någon står och bultar på dörren, då var det reseledaren som sa att vi hade blivit utkastade och glada att vi inte satt på polisstationen, jag fattade ingenting. Så vi hade typ 5 minuter på oss att packa ihop allt och sen vara ute där ifrån. Vi fick inte ens lämna väskorna där tills dagen efter då transfern till flygplatsen som vi betalat för skulle gå... Vi var liksom inte välkomna längre. Helt störda! Vi fick inte säga ett ord, bara åka där ifrån! Vi hade också rättigheter att få en varning först, och ifall dom här killarna var farliga eller något eftersom att vi blev utslängde på en gång utan att dom ens sa ett ord till oss utan bara pratade med killarna på natten så lär dom ju haft något otalt! Men hur fan ska vi veta det om dom inte säger något!
Jag blir typ upprörd av att bara tänka på det som hände, har aldrig varit med om otrevligare människor! Dom var rent av äckliga, jag äcklas av att tänka på dom. Jag brukar inte säga att en människa är äcklig men dom här var så hemska så att dom blev äckliga! 
I alla fall vi var så extremt bakis och skulle försöka hitta en lösning till problemet. Halva sista dagen gick väl åt till att hitta någonstans att bo och försöka få tag på någon vettig människa från Airtours. Men den personen fanns tydligen bara i Sverige. För Anna från Airtours var tydligen ett vandrande huvudkontor, vilket vi typ bröt ihop för eftersom att hon var en häxa! Hon kunde inte hjälpa oss varken som medmänniska eller reseledare, jag ska se till så att hon får kicken, för det där är ju inte direkt bra reklam :s inte ens hon ville höra våran historia!
Vi hamnade till slut på ett mycket trevligt hotell i rhodosstad med havet bara någon meter där ifrån! Vi skulle ha bott där på en gång.
Hela dagen gick åt till att vi var otroligt bakis och hade problem att hitta någonstans att ha våra väskor. Men alla andra vi pratade med och bad om hjälp för olika saker förstod oss och tyckte dom hade gjort sååå fel både på hotellet och reseledaren! Så det kändes mycket bra. Väskorna hamnade hos en supergullig tant som bodde precis bredvid äckelhotellet.

När vi vaknade upp dagen efter grät man nästan av glädje! Vi skulle äntligen få åka hem! Men tyvärr var vi ju tvungna att ta oss till hotellet där bussen skulle gå ifrån, men vi hann inte ens titta på hotellet innan vi satt på bussen därifrån, vilket var SÅ skönt! 
Men jag måste berätta att vi tidigt på morgonen fick hjälpa en norsk mamma som hade en 20 årig dotter som inte kommit hem under natten och dom skulle åka hem samma dag. Vi fick försöka hjälpa henne att kommunicera med dom i receptionen för hon kunde inte engelska. Vi kunde inte hjälpa henne fullt ut för vi var tvungna att åka själva, så har ingen aning ifall hon kom tillbaka.

Jag har aldrig njutit av Sverige så mycket som jag gjorde när jag kom hem och det var 14 grader i luften, helt underbart!




Så då vet ni på ett ungefär allt som hände oss nere på Rhodos! Och måste tillägga att jag inte berättade allt som hände sista dagen.


Movie-tiiiime!

Snacka om att fynda! Jag fick 8 filmer för 492spänn ;)

Walk the line, Bridget Jones dagbok, Transformers, Batman the dark night, Australia, Moulin Rouge(samma fodral som Australia), Benjamin Buttons otroliga liv och På spanning med Bridget Jones :D


Läs och inspireras ;)

Slutade kvart i ett idag så jag åt lunch hemma såklart :) Och tyckte då att jag var sugen på något riktigt nyttigt och härligt!

Min kamera är på besök hemma hos Ebba så fick ta bild med mobilen därför den blev så suddig ;p Men jag åt lax, broccoli och potatis m.m :D mycket gott ^^


Har glömt att berätta om min härliga lunch, eller det jag åt innan jag skulle börja jobba klockan 12 :P



Naturel yoghurt med bär, proviva(nypon) och en macka med prickekorv på ^^ hur gott som helst!


...

Önskar man kunde bli typ 10 år igen... För det första så njuter jag verkligen inte av att jobba, speciellt inte när man har chefer som gör allt som en gåta för en! Jag jobbade som en idiot i Augusti men nu har jag inte fått min lön! Va fan är det för stil liksom! En av mina chefer ringde dessutom en dag när jag var i Grekland och då sa jag att jag glömt lämna in min tidsrapport men enligt henne skulle inte det spela någon roll så länge allt fanns i datorn. Men sen ringer hon typ för en vecka sen och säger att "nä men din lön får du i slutet av Oktober, bara så att du vet..." :s men jag jobbade inte i hemtjänsten så mycket i Augusti så jag brydde mig inte så mycket och eftersom att ingen från Björkgården hade ringt och frågat efter tidrapport-pappret så trodde jag det hade blivit som det är tänkt att vara att allt som är inskrivet i datorn får man lön för och dom hade skrivit in mig i datorn! Men icke sa Nicke, jag fick typ 800 i lön och det var OB för det jag hade fått månadslön på redan... Jag förstår ingenting, har aldrig träffat chefen på Björkgården heller, plus i kanten på det liksom......... 

Så alla ungdomar som fortfarande går i skolan och har föräldrar som försörjer er, TA VARA PÅ TIDEN! Det blir ett helvete sen hahah

Rhodos! Del. 8

Dag. 12 (10 September)

När vi var på väg till hotellet första dagen så såg vi ett jättestort kors uppe på ett berg och vi fick då höra att man kunde åka upp dit och gå upp i korset, jag och Ebba snappade upp det på en gång! Se den här dagen tänkte vi ägna oss åt att ta oss dit. Tog dock inte så lång tid som vi trodde, vi hyrde varsin cykel tog på oss hurtiga kläder och ga oss iväg :D vi hade såklart frågat kärringen bakom disken om hur man tar sig dit, det var väl första och enda gången hon hjälpte oss och inte betedde sig som en bitch...

Det var råcoolt att stå uppe på korset! Sån sjuk utsikt. Men det var typ det enda att se där uppe, det fanns en kyrka där men smarta som vi var så hade vi ju bara sportbh och hotpants på oss... och man måste ha någonting som täcker axlarna och knäna när man går in där så fick vi ju inte... och det mest pinsamma var att en man fick säga till oss >< gud va man skämdes!
Det tog runt en timme för oss att cykla upp men typ 5 minuter att cykla ner hahaha, det var riktigt kul att bara släppa allt och ba rulla ner, det var nästan så att man åkte i kapp en bil en gång :D

Vi köpte råheta kepsar som det stod Greece väldigt fint på ;)



Här cyklar Ebba



Här går jag, det var omöjligt att cykla upp hela vägen med en cykel utan växlar :P



Korset vi gick upp i





Ebba fick hålla i hatten för den blåste nästan iväg en gång :D



På kvällen gjorde vi inget speciellt, satt mest och chillade :)


Aloe vera gelly!

Jag har börjat använda Aloe vera gelly i ansiktet på kvällarna, det är sjukt bra! Man blir jätte len och huden känns helt perfekt på något skönt vänster! Jag har annars väldigt blandad hy, fet och torr på samma gång. Så det rekommenderar jag starkt :)



Det är märket Forever jag använder. Har ju min Nisses (mammas pojkvän) mamma som säljer för fulla muggar ;) 

ooooont!

Jag borde verkligen byta jobb :( ända sen jag var litet barn hahah så har jag haft eksem och det blir inte bättre av det jobb jag har valt... Mina händer är en mardröm just nu, svider så galet mycket, och om jag spritar händerna så vill jag nästan hänga mig eller dylikt. Men ska köpa bomullshandskar på apoteket man har på sig under natten när man sover :) hoppas på att det blir lite bättre, tills jag hittar något annat jobb typ haha...

Rhodos! Del. 7

Dag. 11 (9 September)

Den här morgonen bet vi ihop och gick upp klockan halv sju, men även fast vi hade typ mer än en timme på oss att göra oss i ordning så blev det fett stressigt! Asjobbigt, men vi kom iväg. Vi skulle alltså ta en båttur till Lindos och stanna vid något ställe och bada från båten, det var riktigt kul!
Det var ganska många som skulle åka med men det visade sig att anledningen till det var för att det var en grupp med holländska turister, men reseledaren pratade Tyska så jag och Ebba förstod ingenting, först trodde jag att det var en grek som pratade extremt dålig engelska haha, men paret som satt framför oss och som var sååå söta förstod att vi inte fattade någonting, vi sa att vi var från Sverige, hon berättade vad damen i högtalaren hade sagt.
Det tog några timmar att åka till Lindos, min första tanke när vi anlände dit var "okej och här ska vi vara i tre timmar... va ska man göra här?" Det var verkligen inte värt 20euro att åka dit och vara där, visst båtturen var lätt värt det och att man fick bada från båten, men Lindos som alla sagt skulle vara så bra och fint var verkligen inte som förväntat.
Jag hade inte nå mycket pengar med mig och det kostade att gå på det som kanske var roligast att se där, kommer inte ihåg vad det hette men det var något slags slott eller något.

Här lämnar vi hamnen



Ebba






Yeaa :P



Även här hade dom goa donuts :D



Här har vi Lindos



Vi satt oss vid en klippa och badade där ist'llet för att vandra omkring



Ebba

Vi kom tillbaka till hotellet sen igen vid klockan sex typ, om jag inte minns helt fel. Vi orkade inte laga mat själv den här dagen så vi åt ute, på en restaurang där maten var riktigt god! Vi åt kycklingfilé och här fick man också tzatsiki med på tallriken :D kan inte minnas att man fått det någon annanstans.





Tristan och Isolde

Jag har läst boken men kommer inte ihåg mycket. Jag börjar faktiskt störa mig lite på mitt dåliga minne haha, men det är bara att kämpa vidare och minnas hälften ;)
Men i alla fall jag började se filmen igår men orkade inte se klart den, men gud så söta dom är, det är verkligen en såndär film som man blir helt pirrig i kroppen av och James Franco är ju inte helt fel att kolla på mihih ;p
Nu ska jag se klart den hade jag tänkt :D


Rhodos! Del. 6

Dag. 10 (8 September)

Det blev ingen Lindos den här dagen hahah, jag hade väldiga svårigheter att somna natten innan, låg mest och garvade ;p så när klockan ringde tidigt som fan så hade jag golust att slänga iväg mobilen i väggen och somna om. Men Ebba var ett geni och frågade ifall hon trodde att jag skulle bli piggare, vilket jag tvivlade starkt på, så hon tyckte jag skulle somna om så skulle vi ta den turen imorn istället! Grymt bra idé, tänk om ens chef kunde ringa och säga så dom dagar man måste kliva upp tidigt för att jobba ;)

Eftersom vi inte tog Lindos den dagen och våra dagar skulle vara ganska fullspäckade den här veckan så åkte vi in till gamla delen av Rhodosstad, det såg ganska fint ut där så vi tänkte ge det ett försök!
Men först låg vi vid poolen på förmiddagen och chillade, lite hårt att gå omkring innanför murar där det inte direkt fläktar så mycket mitt på dagen.

Men jag blev inte så imponerad av gamla delen av Rhodosstad, var ganska sunkigt faktiskt, kunde nog varit fint ifall dom städade upp lite.
Vi var inne på många väskbutiker där, men ingen var något att hänga i granen. Den första butiken så var gubben vid kassan skit tjurig, Ebba hittade en väska hon ville ha men hade inte pengar på sig just då, och är det konstigt att man vill ta ut pappret ur väskan för att känna på kvalitén innan man köper den :s och hon ville ju faktiskt ha den, men ändå så blir han jätte sur och typ säger något i stil med att han fått stå och ta ut pappret i onödan osv, fan gubben hade ju knappt några kunder!
Sen andra affären vi gick in i så ljög hon, inte kanske så ovanligt, men hur kan man säga att det är skinn när det är sååå uppenbart att det är plast :p
Och sista affären följde tanten efter en och jagade oss med väskor, sånt tål inte jag, tycker det är jättejobbigt när dom ska stå bakom en och typ flåsa en i nacken typ :s
Men dom sålde Donuts där! Superstora och gudomligt goda :D

Det här ska tydligen vara vackert hahah ;p



Ebbsan



Jag står och inspekterar



Undra vem som gömmer sig här inne?



För dom som inte ser så är det en kran



Ebba ville gå upp men fick inte :P



Men det stoppade inte henne haha, men hon rev sig på benet så kanske det är någon där uppe som har ett vakande öga på oss!



Den avlånga damen är Ebba och barnet som ser ut som en man är jag :D hahahahah jag kunde inte sluta skratta när jag såg den där bilden!



Ett gulligt par ville att vi skulle ta kort på dom så då utnyttjade vi dom att ta en bild på oss :D



Någon gränd vi gick in i men hamnade typ på någons va ska man kalla det inte terrass men baksida haha, fanns mycket skräp där

Det här stället var riktigt fint! Kan bero på att ingen var tillåten att gå in där :p



Det fanns många snygga bilar på Rhodos!







Det här var också ganska fint, tror det var en vallgrav, ser inte ut som det men måste varit det :P

När vi skulle gå till bussen så hörde jag något som lät som en fågel och tänkte genast att shit va fint fåglarna låter här då. Men då ser jag att en man står bredvid och säljer något flöjtliknande. Så jag blev ganska besviken, men det värsta var att han tydligen frågade ifall jag och Ebba var på kärlekssemester!!! :o Nästan gång får vi sluta bete oss som ett giftpar helt enkelt haha


Heldag hos Sofie :)

Var på vårdcentralen idag klockan 8.30, läkarna där är helt odugliga! Jag blev inge klokare av mitt besök där kan jag säga... Dom kom inte med något nytt och ibland undrade jag vem som var läkare egentligen! När jag sa att jag hade problem med ansträngningsastma så sa han bara:
- Har du testat sån där spray?
Man ba okej om jag inte redan använt Bricanyl innan så lär man ju bara sett ut som ett frågetecken, liksom vadå spray?! Sen skulle han kolla på mitt knä då jämförde han mig med någon som hade det värre, trodde det var mig han skulle undersöka inte jämföra mig med andra och bara för att mitt inte var lika illa som dom andras så skiter han i det, tycker bara att jag ska träna upp muskeln man för det första inte ens kan träna på ett vanligt gym :s och sen att jag ska köpa ett knästöd, man ba okej vad för jävla knästöd! Helt oduglig... Dom ska vara glada att jag fortfarande går gratis, annars skulle jag lätt begära pengarna tillbaka, fick verkligen ingen mer hjälp än det receptionisten redan kunde gjort i telefonen en vecka innan...

Men i alla fall efter besöket där gick jag över till Sofie, tyckte det var för tråkigt att åka hem igen och bara sitta där när Sofie ändå inte skulle göra något liksom :)
Vi glodde på film, gjorde pizza, snackade massa goja och dömde låtar på MTV :P mycket trevligt!

 

Ehm Sofie hade tänt i deras kamin, meen hon hade glömt att ta bort flugsmällan som låg uppe på :D det blev inte så mycket användbart kvar av den flugsmällan efteråt haha ;p

Pizzan i ugnen, jävlar med ost vi hade på ser man här hahah



Men den blev god!


Markoolio!!

Jag ska till vårdcentralen idag klockan 8.30 och sen går jag till Sofie och chillar istället för att sitta hemma och uggla :P men i alla fall pga detta så var jag tvungen att ställa klockan imorse så nu sitter jag och kollar på Vakna med The Voice, Markoolio var dagens besökare :D han är verkligen min största idol, förstår inte hur man kan vara så cool! :D


Rhodos! Del. 5

Dag. 8 (6 September)

Det var söndag och fanns inte så mycket att göra, så vi satt hela dagen lång vid poolen och läste vilket var helt underbart. Jag läste ju i stort sett ut "Den vita lejoninnan" där, blev inte lite less sen på sjävla storyn men den tog slut till slut!
Till lunch bestämde vi oss för att äta Club sandwish ♥ vid grillen som låg precis vid poolen. Men där åt vi bara en gång pga gubbjäveln som stod där var störd :s okej hela det där hotellet var helt stört, men det kommer vi närmare in på vid slut spurten ;)
I alla fall det första den där gubben säger till oss är:
- Just arrived?
- No we have been here for a week already...
Min första tanke var typ att det var en pik för att vi aldrig ätit där under hela veckan, men inte då
- Explain yourselves! Why aren't you brown? Have you been inside the whole week?
Det blev pinsamtystnad pga honom, vafan va det för fråga liksom :s jag och Ebba var inte mindre brun än någon annan där runt poolen. Vi smorde in oss bra med solskyddfaktor och vi skämdes inte! Det fick bli vårat svar....

På kvällen tänkte vi göra ett nytt försök att gå ut, den där slemmiga killen på 30+ från kvällen innan hade gett oss hans nr så vi tänkte utnyttja honom lite för att hitta till det där barstreet alla prata om :P Men vi var för snåla, det kostade tydligen typ 9euro att gå in där, Grekland håller på att bli som Sverige, snart kostar det väl plentum att handla sprit också...
Så vi hoppade det även den kvällen. Vi tog på oss bekväma skor och powerwalka en bit åt det hållet vi inte hade koll på. Jag ångrade det inte, så värt det!



Dag. 9 (7 September)

Den här dagen tog vi med oss cyklop och snorkel, dock skulle jag tagit med mig fenorna också men eftersom det var typ 1km till stranden så pallade jag inte, men det hade varit kul! Lite lättare att dyka ner då.
Jag fick upp två snäckor och pillade lite på en plattfisk, men mina snäckor rymde lite senare :o så uppenbarligen levde dom haha :p



Den här glassen kostade 2.5euro och var inte ens sååå god :p

Sen låg vi vid stranden hela dagen tills det var sen lunchdax, då åt vi bara macka och juice till det för jag stod för maten senare som var köttbullar i tomatsås och pasta haha ;)



Ser det inte gott ut ;)

Vi gick och la oss tidigt den här kvällen för vi hade funderingar på att ta oss till Lindos dagen efter så vi hade ställt klockan på 6.30, men det blev inte riktigt så...


Shopping noja!

Jag tror jag glömt att meddela att jag shoppade här om dagen! Ganska rejält också, vilket var riktigt härligt, för jag gjorde bara bra köp :)

Detta var vad jag köpte:

Te på Bönor och blad för sammanlagt 111:- ett grönt te vars namn var Acai och var sjukt gott sen Rabarbergrädd till mamma
En hudlotion från Nivéa som hette SOS för extremt torr hud haha, mina ben flagnar...

Sen dom här kläderna/skorna:

Jag köpte den vita luvtröjan på Carlings för 299:-, hur skön som helst! Trosorna fyndade jag, två Björn Borg för 129:-/st :D



Jeansskjorta från Cubus för 199:- som jag köpte leggings(Cubus) för 99:- och ett skärp(H&M) till för 129:-



Och så fick jag äntligen min pälsväst för 299:- från VILA köpte den på Holmlunds, fyndade trosorna på Holmlunds också :) Till den här så köpte jag en enkel naturvit polotröja på H&M för 99:-



Jag velade mellan att köpa dom är för 599:- på Dinsko och ett par lårhöga med 11cm klack på skorett för 999:-, men det slutade med att jag köpte dessa vackra skönheter som jag även kan ha till vardags ;p


Rhodos! Del. 4

Dag. 6 (4 September)

Den här dagen latade vi oss bara också fast på stranden :) vi hyrde solstol och hade det skönt. Det kostade 3.5euro för att hyra en solstol :s värsta rånet tycker jag, man ville inte direkt ligga där varje dag i två veckor.
Det var fredag och vi tänkte bege oss ut för första gången! Så vi gick och inhandlade lite sprit, dagen innan köpte vi en Smirnoff Ice på 70cl haha hade aldrig sett det förut :P
Vi köpte tillsammans:

Smirnoff 70cl

Baileys

Likör 43

Sourz apple



Det här fyllde vi barförrådet med



Jag agerade lite bartender medan Ebba duschade, blev dock lite stark :P

Sen ansåg vi oss nöjda och bestämde oss för att ifall vi ska gå ut fler gånger så kan vi köpa mer sprit då, det var så sjukt billigt med sprit där nere, okej det var ingen nyhet men jag köpte aldrig sprit i Grekland när jag var där med familjen ;p

Vi kom fram till att vi skulle äta ute den här dagen för att "fira" första utgången, men vi förfestade lite för hårt, jag var ganska rund under fötterna när vi skulle gå iväg och äta pizza hahah. Pizzan jag åt var så fruktansvärt fet så jag fick typ ont i magen :s det var i stort sett bara ett lager ost på ca 1cm på den med lite skinkbitar och kanske fyra ananasbitar på.

Vi blev även tröttare och tröttare det slutade med att vi aldrig kom iväg haha, vi gick tillbaka till hotellet och sov istället, bestämde oss för att göra ett nytt försök lördagen efter.

 


Dag. 7 (5 September)

Den här dagen var det poolens tur för att vi inte skulle komma iväg så sent som dagen innan, eftersom vi tänkte göra ett nytt försök att gå ut.
Den här gången kom vi iväg faktiskt! Vi gick in till Rhodosstad för att såklart sedan ta bussen tillbaka, det var 6km in till Rhodosstad så vi var inte så sugna att gå tillbaka :P vi gick så att vi var inne i stan 23.00 meen det visade sig att bussen tillbaka gick 00.30, såg vi när vi hade gått hela vägen. Så det slutade med att vi först gick och åt en hamburgare på McD och sedan satt vi oss på en flotte som hade bar, café och restaurang, den var riktigt flådig faktiskt, vi drack en mojito, dock jävligt stark :s och det skumma var att bartendern kom fram till mig och frågade varför jag inte drack den lika fort som Ebba, man ba okej någon anledning att man ska svepa den? :P man vill väl njuta lite också! Sen kom han fram till oss lite senare och sa att han skulle vilja ta oss till barstreet, hade gärna sagt jag om det inte vore för att han var typ 30+ och hade gråa slingor i håret! Sen börja man grubbla vad han egentligen va ute efter när han gör världens starkaste dricka till oss, vill att jag ska svepa den, sen kommer fram och säger att han vill "visa oss Rhodos" :P Som tur var så var vi tvungna att gå till bussen 5min senare.



Redo för utgång!



"I can seeee you, mohahh" hihi ;p



Det här var den första hastighetsskylten jag såg, nog den enda också haha :P



Vi hittade en jättestor sten som vi klättrade lite på



Men det var lite läskigt att klättra med flipflop :P



Vi hamnade första på McD



Man fick stora muggar här, dock så innehöll hälften bara is :P om inte mer....



Mojiton va stark... hahahaa ;)



Här har vi den starke!


 

 


Rhodos! Del. 3

Dag. 3 (1 September)

Eftersom att både jag och Ebba har liiite svårt att bara ligga still varje dag så tog vi vårt pick och pack och drog oss efter några timmar på stranden till Rhodostown! Det var stort och härligt, fick först panik för jag hade ingen som helst aning om vart jag var eller hur vi skulle ta oss tillbaka hem igen. Jag blir lätt ganska hispig när jag är förkyld och har ett huvud som är enormt ;p Vi gick omkring i lite affärer, dom hade mycket märkes affärer, jag tror Rhodosfolk är lite av stekar varianten!
När vi blev hungriga så hittade vi ett bra ställe att äta på ganska nära hamnen, det var mysigt, vi hade gått förbi där tidigare, och gud va alla försökte få en att äta det, det var typ 3 restauranger i rad på samma gata under samma tak typ :S Det tycker jag är lite jobbigt med greker, måste dom försöka pracka på en allt som går, vilken normal människa som blir stoppad av någon servitris blir bara helt plötsligt väldigt hungrig och måste äta för typ 10euro på en gång?.... Men i alla fall när vi väl åt där så åt vi Souvlaki (stavas det verkligen så?), man fick tzatsiki och pitabröd med på tallriken och himmel vad gott det är, man typ svävar iväg för en stund när man stoppar det i munnen!

Jag redo för en dag i Rhodosstad :)



Ebba köpte ytterligare ett par brillor, jag gjorde också det men ville egentligen inte ha dom menmen, greker :P



Här står vi vid solbrillorna :P



Är vi inte fina? :D



Älskar stora båtar! ♥

Det blåste ganska rejält :P



Jag hungrig!



Ebba lika så :)



Det här är Ebbas tallrik tror jag, men min såg likadan ut bara att jag hade tzatsiki på min me ^^

Jag får inte glömma berätta om invandrarkatten vi såg! Fanns några stycken såna också. Alla katter i grekland tycker jag har ett speciellt drag i ansiktet, väldigt lång smala, men vi såg faktiskt några som såg ut som riktiga katter! :D måste säga att jag föredrar invandrartypen ;p



Här är en söt invandrarkatt :D



Och här har vi den vackra grekkatten :D



Det kryllade av katter vid hamnen

Måste bara lägga till att det var helt underbart skönt i havet där nere! Skulle kunnat ligga i flera timmar om det inte vore för allt jävla salt :P Vi köpte var sin madrass som vi kunde glida omkring på havet med :D jag köpte självklart en rosa och Ebba en grön, mycket hett!



va tycks? billiga och dåliga menmen dom flöt, huvudsaken ;)

 


Dag. 4 (2 September)

Den här dagen hände inget speciellt som jag skrivit om i alla fall, vi låg mest vid poolen. På morgonen gick vi och köpte bröd på bageriet, jag köpte även flingor och mjölk! :D dom säljer inte mina favvoflingor i Sverige längre :o så jag får ta tillfället i akt när jag är i Grekland. Gjorde samma sak när vi va på Samos ^^
Det var råbilligt med bakelser där! Vet inte om jag sagt det tidigare, men dom hade nice donats där och morotskakan var helt gudomlig, vet inte vad dom hade gjort med den men god var den.



Okej jag åt inte en donut den här dagen :P men den där var helt galet god! Och grönt mintte till det var inte helt fel.



Här sitter jag och chillar i mammas underbara vita skjorta ♥




Dag. 5 (3 September)

Den här dagen gjorde vi inte så mycket heller satt mesta dels vid poolen, det var nämligen Ebbas tur att få en släng av förkylningen jag hade :/ va lite svårt att undvika att smitta henne tyvärr, men den gick över snabbt som tur var!
På kvällen så fick jag och Ebba för oss att gå mot Rhodosstadshållet och kolla på affärerna längst vägen där, alla supermarkets såklart :P
Vi frågade en lite halvsöt grek som stod i kassan på en av supermarketerna vart man skulle parta, det vi fick till svar var att man skulle gå ut fredag eller lördag och som svenska tjejer skulle man gå till barstreet, han skulle dit dagen efter alltså på fredagen.
Vi hade askul när vi gick där i alla affärer.



Så här roligt tyckte Ebba att det var ;D



Enligt våran dåligt humor så är det här jag och Ebba ;) det här var inte den enda heller haha...


Va säger man? Haha

Jobbar delad tur idag, så just nu sitter jag hemma och väntar på att klockan ska bli typ tjugo i fyra :P Men tidigare idag så blev jag lite smickrad faktiskt :D skulle linda en jättesöt tants ben, då när jag sitter där på huk så säger hon helt plötsligt "du är så fin" och det upprepade hon ett antal ggr samtidigt som hon försökte sätta fingret på vad som gjorde mig så fin hahah :D gamla människor kan ge så mycket, därför älskar jag att jobba med dom också :) Nu tror jag att jag ska försöka hitta något i det här huset att stoppa i magen, då självklart inte någon stol, soffa eller liknande hehe, annars lär jag svälta ihjäl under loppet.

Rhodos! Del. 2

Dag. 2 (31 Augusti)

Andra dagen fortsätter min förkylning vilket var skitjobbigt! Kändes som att mitt huvud skulle explodera seriöst, så jag badade inget denna dag. Men låg självklart och stekte i solen vilket jag kanske skulle tagit det lite lugnt med hehe ;p brände mig lite plus att solen kanske inte gjorde mig piggare.

På morgonen när vi vaknat så gick vi till konditoriet som låg längre bort för att köpa färskt bröd till frukost. Det var ganska långt till det mesta från hotellet sett, men lite motion har väl ingen dött av, vi gjorde inte det i alla fall!

Vi tog lite siesta typ vid fyra-tiden efter att ha legat i solen i 3 timmar, det räckte gott och väl...

Jag lessnade på att ha konstant huvudvärk och täpt i näsan så vi begav oss till närmaste Pharmacy som det så vackert heter, kände mig mycket bättre sen efter att knapra deras superläkemedel. Jäkligt billigt var det också.

Inte nog med att jag var förkyld så hade jag druckit för lite vatten och jag får jämt känsla av uvi om ja dricker för lite så jag svepte typ 1l på bara några minuter sen fortsatte jag dricka lika mycket, sen kissade jag säkert en gång i kvarten hahah. Det blev lite jobbigt när vi fick för oss att kolla i lite affärer senare på kvällen.



Ebba påväg ner till "stan"



Lessen Ebba men jag var bara tvungen :D:D:D haha



Jag going down town

Den här dagen hände två komiska grejer också haha. Den första var när vi var på väg från apoteket till bageriet (vi gick dit många gånger, det var billigt med bullar och sånt) killarna i Grekland tutade på oss oavsett om dom var singlar eller upptagna, unga eller gamla. Men så när vi gick där så sa jag till Ebba något i stil med "tur att dom bara tutar, skulle inte palla ifall dom fick för sig att stanna och prata också..." två minuter senare så tutar en bil, stannar och börjar prata med oss.. Det var värsta svårt att bli av med dom också! Skitdryga :P
Sen det andra komiska var när vi skulle gå och kolla i affärerna, Ebba är största hundälskaren om ni inte visste det redan och det gick jätte mycket hundar lösa på Rhodos. Men i alla fall dagen innan så såg Ebba en hund som hon genast blev väldigt förälskad i men vi blev aldrig av med den, Ebba blev av med den några minuter senare. Men så den här dagen så såg en hund bakom en mur som hon börja gulla med, men så såg jag att det var samma hund och började lite "Ebba kom det är hunden från igår..." Men jag hann inte säga så mycket mer så hade hunden blivit så glad att han hoppat över muren..... Sååå det blev lite favorit i repris 

Jag köpte en badhandduk med en skitful gubbe på :D 

Är den inte lite het?


Mer uppdatering imorn! Var hos Ebba förrgår till igår förde över lite bilder till dator från hennes kamera och så chillade vi järnet!

Wiha

Jag tänker vänta lite med att fortsätta bloggandet om resan från Rhodos till jag lyckats få alla bilder, ska träffa Ebba imorgon så ni behöver inte vänta speciellt länge ;)


Jag har lyckats skaffa fram massa jobb nu sista dagarna av September :D:D:D kommer skrapa ihop 11 arbetsdagar den här månaden! Riktigt nice :)


Rhodos! Del. 1

Nu tänkte jag ta mig tid att berätta om min och Ebbas vistelse på Rhodos. Fick en bok av Ebba på flygplatsen innan vi åkte som jag skulle kunna anteckna ner allt som hände där nere i :) det var nog till största del pga att Ebba har fått erfara mitt minne dom senaste tre åren och hon visste att jag skulle blogga om resan ;) Jag ska med bilder illustrera resan och givitvis tänker jag använda mig av massa ord. Tänker även för att slippa sitt i flera timmar/dygn så ska jag dela upp det hela i olika delar beroende på hur mycket jag har att skriva från varje dag :)




Dag. 1 (30 Augusti)

Dagen innan det var dags att åka så var jag på kräftskiva hos Sofie i Knutby, det var riktigt kul, meen det blev för mycket dricka heheh, jag var fortfarande vinglig när jag träffade Ebba på Arlanda och var så sjuuukt bakis på flygplanet och det värsta var ju att jag fick skylla mig själv väldigt mycket, sånt är tråkigt ;p
Planet avgick från Arlanda klockan 5;50 och jag har redan glömt bort när vi anlände till Rhodosflygplats haha. Men något jag kan meddela är i alla fall att i Grekland så ligger dom en timme före oss haha, så att ni vet i fall ni någon dag får för er att köra på grekisktid istället för svensk.



Ebba på Arlanda!



Vi närmade oss Rhodos



Dom här "skadorna" fick jag på kräftskivan dagen innan haha

Så fort vi anlände till Rhodos så började all väntan, det var helt galet! Först fick vi vänta på väskorna, Ebbas kom typ sist, kändes det som i vilket fall, sen fick vi vänta i säkert typ en timme i bussen innan den åkte mot hotellen och då var vi ändå en av dom sista som klev på :s vi hade transfer såklart ;) sen fick vi vänta i cirkus 2 timmar innan vi fick vårat rum på hotellet, redan då dessutom så förstod vi att receptionisten som även var ägaren till hotellet inte var att leka med :P vi frågade för att försäkra oss om att vi skulle få ett rum om vi skulle sitter ner och vänta för hennes engelska var så extremt värdelös så hon kunde lika gärna stått och pratat arabiska med oss! Till svar fick vi, tror jag :s något i stil med "våra gäster får stanna här till 12 och städerskorna måste ju hinna städa innan också.." sa hon lite snäsigt.
När vi väl fick vårat rum så var väl kanske inte det som vi hade tänkt, låg i skugga hela dagen förutom precis på morgonen och vi fick terrass även fast vi blivit tillovade en balkong, eller det stod så i papprena i alla fall. Precis vid våran terrass så stod pumpen till poolen som lukta skit rent ut sagt! Och den lät mellan typ 10.40-14.40 och 18.40-22.40, när den kom igång hörde man inte ens vad man tänkte...
Det första jag och Ebba gjorde var att slänga på oss bikini, sprang och hoppade i poolen :D fyfaan säger jag bara vilken nice pool det var där! Den var stor, djup och vattnet var så där perfekt avsvalkande när man höll på att rinna bort av värmeslag.

När vi kommit till rätta gick vi iväg till Ixias kärna eller vad man ska kalla det, fanns massa turistshoppar :P Skulle dels finnas ett bageri, men det var stängt, eftersom vi kom på en söndag så var i stort sett bara supermarketerna öppna. Ebba köpte ett par solglasögon, då ska självklart inte jag vara sämre så slog till och köpte ett par fejt carrera, dom var snygga i alla fall hahah, men tror nog att någon gång kanske man köper sig ett par riktiga ;) dom är ändå bra heta!



Jag i mina fejkbrillor ;)

På kvällen blev jag sjuk... fick feber och blev snorig, vi hade tänkt äta ute men eftersom jag inte mådde sådär jättebra så sparade vi pengarna till någon annan dag, vi snålade rätt rejält där nere ;p Men när vi gick och handlade mat på supermarketen så insåg vi lite att det inte skulle bli så mycket billigare haha, det är riktigt dyrt att äta i allmänhet där nere :o om man inte äter ute för då är det billigare än här, men då är det ju fortfarande dyrare.





Tror jag nöjer mig med det för idag :) Annars kommer det bli ett tråkigt och utdraget inlägg!


Hemma igen!

Igår anlände jag och Ebba till Sverige igen efter 2 sköna veckor på Rhodos. Men dom två sista dagarna vi var där var inte dom roligaste tyvärr, och jag har inte jättego lust just nu att berätta om det som hände, så ni får vänta någon dag på vidare information om resan...
Vi är hemma nu i alla fall :)


VARNING!

Åk till Rhodos och bo på hotell Summerland på egen risk, ni kommer att förstå när jag berättar mer sedan. Åk inte heller dit med Airtours, om det händer er något där under resans gång kan ni drömma om att ni kommer få någon hjälp av reseledaren(huvudkontoret på Rhodos)!


RSS 2.0