30/5

Hade en riktigt skön dag på jobbet idag, när jag kom hem dök Ebbson upp! Som jag saknat henne! Ebba är en sån där person som man måste hålla hårt i för såna som henne växer inte på träd! Ställer upp i våt och torrt, tänker på alla i sin omgivning och kan alltid få en på bättre tankar, älskar dig Ebba!

Sen resten av kvällen blev en kamp mot min mage som knappt ville ha någon föda idag... Blir allt vanligare att jag knappt äter något vilket gör mig själv orolig om jag får i mig tillräckligt med näring etc... Lunchen och middagen är lika hemsk varje dag, illamående och känns som maten växer i mun.

Imorgon blir det playdate med Lina och Molly, sen ska vi in till stan och skaffa cykelstol och hjälm till Alvin! Självklart står veckohandling med på agendan!

Rättelse

Det ska självklart inte stå pressure under min cykel utan precious ofc!!

Gaaaah

Min näsa!!!! Pollenallergi here I come...

23 år

Då har man gått och blivit 23 försomrar. Fick en CYKEL! :D så på fredag ska det köpas en cykelstol och hjälm till Alvin! Iiiii, så lycklig!
 
My Purple pressure! 
 

Morsdag

Trodde hoppet var ute men inte då, så länge det finns liv finns det hopp! Och mycket levande ljus möttes jag av när jag kom hem från jobbet 23;30 idag! Själv uppvaktade jag min mor med rabarberpaj och blommor innan jobbet, hon fick även den stora äran att sätta lite färg i mitt dassiga hår ;) snyggt blev det! Bild återkommer jag med!



Sent mys med älsklingen! ♥

25/5



Så går det om man försöker borsta tänderna på mamma!



Hälsa på kossorna är givet enligt Alvin, tur att det är ömsesidigt! Lite väl ömsesidigt om man frågar mig...

Härlig ledighet

Var inne i stan en ganska lång sväng tidigare idag. Handlade upp hela plantagen och halva coop återigen! Hämtade ut premiärbiljetter till Baksmällan del3 hann vi även med, min fina älskling köpte finfint nagellack till mig också får jag inte glömma!
 
Nu har trädgårdsarbetet börjat på allvar!
Syrénbuskarna blommar snaaart ut! Som jag längtat, vi har två eller tre lila och en vit :D :D <3
Kunde inte låta bli att skörda lite rabarber, nu ska vi bara hitta på något att göra med dom!
 
Avslutar med en glad Alvin ;)
 
Nu blir det brie och kex med älskling framför dumburken! Haft en helt underbar fredag, imorgon jobbas det kväll så här blir det ingen tidig kväll inte!

Veckans höjdpunkt

Då beger vi oss in på veckans stadsvistelse!




Can't wait!!!

Har nu beställt hem ett par vråltjusiga hörlurar!
 
Som ni ser bilden tagen från Sportamore där jag även beställde dom.
 
Valet var inte svårt då dom är gröna höhö. Grön är bland det finaste som finns!

Hur?

Hur ska man hinna med allt? Jag beundrar alla mammor, eller människor generellt som orkar med så mycket och lyckas med det dom vill med livet. För mig känns det som att jag kört fast i en illusions-hamsterboll på ställning! Man kommer inte ut om ingen släpper ut en, men samtidigt är man så medveten om att det bara är man själv som kan lösa alla hinder och inse att det inte är någon annan än sig själv som håller en tillbaka.
Jobb, hemmet, familjen, vänner och det som tar mest tid av min tankeverksamhet just nu träningen, allt ska trängas in i ett tajt tidsschema. Detta resulterar oftast i att jag sätter mig ner och skiter i allt... Det är nog en och annan som känner igen sig.
Bland det värsta är att mitt sociala liv har helt gott upp i rök, va hände med den spralliga och livsglada Sara?? (det va så jag såg mig, i alla fall om man jämför med mitt bittra jag nu..) Jag skulle verkligen vilja hitta tillbaka till mitt gamla jag.
Jag älskar min sambo och sonen vi fått är det bästa som hänt mig, men jag ställer alldeles för höga krav på mig själv, krav som jag aldrig når för att jag ständigt är trött och orkeslös, som i sin tur leder till att jag känner mig sämst i världen.

Så då har jag öppnat upp mitt hjärta, lite grann, är nog mer som ligger där och gror...

Det var nödvändigt kände jag! Ni får tycka att jag är hur tråkig som helst men sånt är livet...

Träningskoma

Har hamnat i någon form av träningskoma, igen... Så less på att inte ha någon ork över.. Men jag körde precis lite styrka rygg, mage och ben.



Sliten tjej som är SÅ less på sin skitmage och all trötthet!



Men den här lilla (visserligen väldigt gnällig nu pga tänder) gullungen håller mitt humör uppe ♥ kärlek som är obeskrivligt underbar och stor!

Tack vädergudarna!

Idag har jag inget att klaga på! Tog mig en pw på 7.2km med grabben sovandes i vagnen på förmiddagen, vi gick till Hosjön och tillbaka, solen värmde rejält idag, sååå skönt! Jag satt mig på bryggan och snacka med mor min i telefonen en stund innan vi begav oss tillbaka.
 
 
Åkte en sväng till Thuns och införskaffade nya skor till pojken och galonset så att han kan vara ute även när det regnar, fattas bara ett par stövlar. Bild på det kommer något annan dag.
 
 
Mammas duktiga pojke hjälpte till att räfsa gräsmattan lite
 
Jag passade på att steka lite medan pöjken sov efter turen till thuns
 
Vi avslutade dagen med grillat tillsammans med goaste grannarna!
 

Milen och innebandy

I fredags innan kvällsjobb drog jag med mig sambon Daniel och sonen Alvin i vagn såklart på en lång pw, vi gick milen. Helt underbart skönt och soligt var det ute! Visst lite knorrigt var det från Daniels håll som dumt nog valde att gå barfota i skorna så härliga blåsor uppenbarades..
Jag använder mig av applikationen RunKeeper när jag kör mina pw;n, väldigt bra app där man ser sträcka, tid och hastighet som man sen kan skryta med resultatet på fb hehe.
 
 
 
Sommarklädseln var på!
 
Nykepsen också såklart!
 
Idag var det sista innebandy-träningen i Almunge för den här säsongen, som tur var så kom ett gäng duktiga damer ifrån Funbo och fyllde ut vår trupp lite. Ska kolla upp ett gäng som spelar innebandy här i närheten av där jag bor på måndagar och torsdagar, man kan aldrig få nog av innebandy. Men min styrketräning, löpning och pw kommer jag aldrig ge upp!
 
Imorgon är min sista lediga dag för den här helgen, den ska fyllas med lite träning också kan jag lova. Allt beror på vårt fina svenska sommarväder.
 
Peace out!

Effektivitet

Fick mig en härlig sovmorgon imorse, vaknade klockan åtta.
Mellan 9;30-10;45 va det öppet hus på förskolan Alvin ska börja på i höst, min lillebror har gått där och har två kompisar vars barn går där så man har ju koll, men va kul att se lokalerna och se hur Alvin reagera. Kommer inte vara några problem alls att lämna Alvin där, han sket fullständigt i både mig och Daniel, han var helt inne i alla nya leksaker och alla nya människor. Känns mycket bra!
 
 
Väl hemma igen så var det dags att ta sig an forden, ojoj en hel soppåse full med skräp kunde jag samla ihop. Sen ännu mer skit som inte skulle vara i bilen. Men nu är den fin! Nu kommer jag inte skämmas över att skjutsa folk i den..
Sen vankades det jobb, ikväll lyckligtvis bara till 22! Men pojken verkar det inte gå någon nöd på hemma hos pappsen :)
 
 
Men nu tänker jag hoppa i säng så man är pigg imorgon då det ska mysas järnet med världens bästa gos!

14/5

Tog fram mina gamla mörkblåa chinos idag, tänkte att det var dags att väcka liv i dom igen! Grymt sköna så känns dumt att låta dom ligga i garderoben och damma!
 
Gick inte toppless...
 
Hade idétorka gällande håret idag men fick till det hyfsat tillslut.
 
Helt okej för att inte ta mer än någon minut
 
Skönt när håret börjar bli långt igen och man kan göra något med det. Men jag längtar till slutet juni då det är dags för lite klippning (topparna bara ofc) och färgning!
 
Jag tog med mig grabben in till stan för att träffa Hanna (min moster) vi hade lite ärenden angående en viss lillebror födelsedagspresent mohah och vi tog en fika på det också såklart.
Storhandling som vanligt när man är inåt stan och fipplar. Bor man 4 mil utanför civilisationen är det planering som gäller! Passar i och för sig mig som älskar att planera, framförhållning är något för mig det!
 
Nu fortsatt mys med pälsk framför eurovision, tråkigt att dom inte kunde hitta en jobbigare programledare än Petra Mede...... Bara att bita ihop!
 
Juste!! Får inte glömma att berätta att även idag blev det ett styrkepass eftersom vädret inte tillät mig att springa.. På lördag! Då ska det minsann springas så det slår gnistor om det!

Why?...

Hade tänkt hinna med massa utomhus idag, bl a städa våran stackars ford som har blivit en soptipp invändigt, inte okej... Inte nog med det hade jag ju tänkt springa lite idag också, men det ska regna fram till sena kvällen så det får väl skjutas upp... Det som stör mig mest är att det alltid ska bli dåligt väder när man är ledig! Plus att jag hängde ut tvätt igår för det stod ingenting om regn idag... men det får väl hänga kvar... Bitter? nejnej...

Pust ut!

Städat passaten invändigt, kört styrkepass (rygg, mage och ben) och jobbat ett långt kvällspass (14;30-23) juste tvättade och fixade kök hann jag med också. Nu säger jag god natt! Imorgon behövs nya krafter då städ av extremt skitig Ford, presentletande och fika med Hanna och sist men inte minst veckohandling står på agendan. Ska nog trycka in lite löpning också!

Nattnatt!



Känns inte som mycket blir gjort men sliten är jag för det....

Lördag

Det va tänk att jag nu egentligen skulle sitta hemma hos bästa Ebba och äta god mat och snacka massa tjejsnack! Men min kropp framför allt huvudet tyckte inte det, är SÅ orkeslös och trött..

Fast jag orkade mig ut på en löprunda efter jobbet i alla fall men nu tänker jag dö lite i soffan, skulle kunna gå till sängs och garanterat somna men känns lite tråkigt så tidigt en lördag!

Utfall

Har alltid varit skeptisk och sa senast idag till min mamma att det inte känns bra när jag gör utfall, men ikväll satt det! Gjorde 20x2 med 3,5kg i vardera hand, gjorde inte ont i knäna och jag kände att det tog där det ska! Skönt med ytterligare en effektiv övning i schemat!

Utöver benen så tränade jag lite armar, axlar och bröst. Fick in lite rygg också med mina övningar jag kör för att träna baksidan av axeln.

Gräddsås!

Jag testade nyss göra gräddsås på en ny fond, tyckte Coops kalvfond smakade lite märkligt, lite för tam. Så jag köpte Bong oxfond med rödvin, blev gudomligt gott!

Smält runt 1 msk margarin i en kastrull och strö sedan över 1 msk mjöl (tillsätt mer mjöl ifall du vill ha en lite tjockare sås) rör om så att inte en enda klump existerar! Häll sedan på fond, jag brukar ha i ganska mycket fond för jag gillar mycket smak. Men 1 msk motsvarar en buljongtärning. Jag rekommenderar mjölk eller grädde som vätska, har aldrig testat vatten men kan bli lite blaskigt kan jag tänka mig. Mängden vätska är också varierande, men jag hällde i först lite grädde sen lite vatten, lät det koka upp och smaka av sen hade jag i mer grädde om jag ville ha mindre smak eller vatten om den bara blev för tjock. Grädden gör såsen rätt tjock!


nom nom


Två lediga dagar!

Pga vaccinet Alvin fick i onsdags så hade han feber och var rätt hängig igår vilket resultera i att jag och min bästaste vän Ebba fick egentid tillsammans då Alvin fick stanna hemma med pappan. Riktigt mysigt vi gick i lite affärer, jag testade en hel del mörkgröna byxor utan resultat och vi körde en gofika som pricken över i på espresso house, karamell-latte in my heart <3 (tyvärr togs det inge bildbevis)
Storhandling fick jag hjälp med när vi ändå strosa runt i boländerna. Coop forum rekommenderar jag till alla som
 
storhandlar! Återbäringen låg på 177;-, lite annat än Icas 25;-, ska tillägga att matkostnaderna gått ner bra mycket sen vi sluta handla på ica och gick över till coop.
 

 
Idag efterlyser vi lite sol, gjorde vi igår också visserligen, men idag är det ännu gråare ute! Såklart eftersom jag är ledig och alla tre dagarna när jag jobbade så var det rena sommarvärmen ute och solen sken som aldrig förr..
Så pga den här gråa dagen så blir det nog en inne dag, smorde in pojken med solskydd ifall att men det gör nog chanserna ännu mindre att solen ska komma fram..
Städning och lite fikasällskap från Almunge står på dagens agenda!
 
 
Tidigare imorse fick Babar min älsklingsplutt att ta det lite lugnt!
 
 
Pärondax! Juste igår åkte bebbehåret av! Så nu blev helt plötsligt min bebis en lite pöjk!
 
 
Nu ska här städas och göda pöjken med lite lunch!
 

Inviger ny jeansen!

Blev lite öppna förskolan tidigare idag. Sen spenderades heela lunchen ute. Snart sista kvällspasset innan ledighet två dagar!



Inviger nyjeansen idag också! SÅ härligt varmt ute!



♥ Mitt lilla gryn ska få sitt ettårsvaccin idag :/ typ nu!

När livet är på gränsen till heeelt perfekt!

Solen skiner även idag, man kan t.o.m sitta på trappen i shorts och linne!! även fast man halvt blåser bort..



Allt går att äta om man frågar Alvin, även trä..



Operation ut med det gamla och upp med det ny i jordgubbslandet blev min syssla ett tag, innan träning.



När tröttfisen ledsna på tråkig morsa va det bara att släppa det man höll på med och gå till lekparken och gunga lite...



...medan pappan fortsätter med sitt snickrande ♡

Enda som håller bort denna dag från att vara helt perfekt är jobbet som kallar.. Men det blir nog bra det med!

Ny rumpövning!

Körde ett styrkepass idag, rygg, mage och ben (inkluderat rumpan)

Har träningsvärk från igår, underbart!

Googlade lite och hittade en ny rumpövning som jag testade. Man ligger på mage, böjer benen till 90graders vinkel och lyfter benen utåt och sen inåt igen. Det tog något helt galet i rumpan! Känns effektiv. Tog i ryggen också, så blir lite två flugor i en smäll!

Om en timme är det dax för jobb så nu ska det väl hängas lite tvätt innan bl a.

Ciao!

God morgon!

Idag inviger vi den inglasade altanen vid frukosten. HUR underbart som helst att sitta här ute. Det är varmt, man hör fåglarna sjunga och humlorna surra, kan inte bli så mycket bättre, om vi bortser den rastlösa farsan i det här hushållet..








Dagens träning!

Jag som vill gå upp i vikt ska egentligen inte ha löpning som träningsform, min motion borde vara typ pw då jag äter mindre än vad jag förbränner eller plus minus noll åtminstone. Kan tänka mig att många sitter och avundas min magerhet men jag kan då trösta er med att det är inge roligt att frysa på vintern och blåsa bort när det är storm och inte minst är det SÅ förnedrande och jobbigt att få frågor som; Äter du ordentligt flicka? Du har inte ätstörningar? Du mår väl bra? etc..
Jag ska äta mer än vad jag förbränner, men jag har äntligen förstått mig på alla som gillar att ta sig ut på en löprunda och faktiskt njuta av det! Men kom fram till att jag tror löpningen kommer göra så att min aptit kanske återvänder.
 
Känner nu efter att ha sprungit några gånger att jag fortare kommer in i andra andningen vilket gör det lättare att hålla ut och inte dö på en gång. Jag har kört efter ett schema jag hittade på iform (http://iform.se/traning/traningsprogram/lopprogram-spring-5-km_lock) tidigare men körde den här gången en låt pw, nästa låt löpning etc. vilket kändes mycket mer effektivt för mig. Så nu ska jag sätta mig ner och lägga om låtarna så att löpningen och pw;n blir ännu lite mer effektiv!
 
Tidigare idag så körde jag ett styrkepass, körde armar, axlar, bröst och lite rygg och mage.
 
Får se vad jag hittar på träningsmässigt imorgon!
 
Redo för beachen men alltid kan det bli bättre!

Trevlans!

Nu är vi på väg hem efter ett mycket trevligt firande. Min moster kan allt från att hela djur (hon är veterinär) till att göda mig mfl med helt galet god smörgåstårta och moccacheesecake! Nom Nom.

Solen och värmen gjorde inte dagen sämre vill jag lova, så underbart att kunna säga att det äntligen är vår ute. Solen värmer och det börjar blomma överallt!












Redo

Snart dax för 30 årsfirande :)




Hipp hipp Hurra!

När jag var liten så såg jag upp till den här personen som om hon vore the one and only, ville bli precis som henne när jag blev stor (okej ville vara som henne redan då).
För närvarande bor hon alltför långt bort tillsammans med sin pojkvän, ända borta i Skara men förhoppningsvis blir det ändring på det inom snar framtid! Men senare idag ska vi iväg till Täby och fira min moster! Alla skulle ha en Hanna i sitt liv, en extremt fin och omtänksam människa som man alltid har roligt tillsammans med. Jag är väldigt tacksam över att ha dig i mitt liv. Grattis på födelsedagen! <3


Tillökning!

I garderoben till sommaren! Visserligen bara ett par shorts, kunde inte lämna hm utan att ha dom i en påse med mig hem. Köpte även ögonskuggor i fyra olika nyanser, tänkte att det kunde vara kul att kunna göra sig lite extra fin någon gång.
 
Lite irriterande i skrevet, men inget man tänker så väldigt mycket på om man heter Sara och don't give a shit!
 
Jag har ett ass att skryta med istället
 
Ögonskuggor, fina nyanser enligt mig, framförallt till sommaren då man vill ha lite mer naturliga färger.
 
Testade ett par andra byxor som jag verkligen skulle vilja ha men fanns inte i min storlek så får se om dom kanske finns inne i stan eller om man ska våga sig på att beställa ett par och hoppas på att man hade rätt att en storlek mindre skulle göra sitt...
 
Vill ha!
 
 
Nä nu ska här mysas!
 
 

Gränby 4H gård

Blev inge kosläpp idag åkte till en 4h gård istället och kolla på mer än bara kor!












Väck inte den björn som sover!

..för imorgon får jag sovmorgon!

Heeelg

Äntligen helg, jobbat två dagar men ändå halvt förstörd! Imorgon är det jag som kräver lite sovmorgon.
Får se om vi kommer iväg för att se lite kossor skutta runt imorgon, det är kosläpp i Jälla och tänkte att Alvin lär tycka det är en mycket rolig lördagssyssla, hoppas bara på att vädret tillåter.

Nä roligare läsning än så blir det inte ikväll, tröööött och magknip...

Dagen jag aldrig kommer glömma!

För ett år sen låg vi inne på bb och hade för cirka 10 timmar sen fått det finaste man kan tänka sig, en son, en guldklimp på 3615g och 52cm. Känslan av att bli mamma går inte att beskriva med ord mer än att jag aldrig hade kunnat föreställa mig så mycket kärlek innan. Kommer så väl ihåg hur svårt jag hade att somna, va helt uppslukad av MIN och Daniels son. Men nu har ett år gått och nu springer och äter han fast föda den lilla sovande och ammande bebisen! Nu förstår man vad folk menar med att verkligen ta vara på tiden, om det gått hade jag gärna spolat tillbaka tiden då och då för att få uppleva första året igen.
 
Mammas lilla gryn <3 älskar dig!!!!!!
 
Efter jobbet åkte jag hem, tog en dusch och drog ihop en smörgåstårta som mamma med familj kom över och goffa i sig tillsammans med oss. Måste ju fira den stora dagen även på rätta dagen såklart!
 
Smörgåstårtan
 

Underbara onsdag!

Som nämnt tidigare så lät jag Daniel starta pappaledigheten med "lite" sovmorgon. Efter frukostmys och lek så tog jag en pw när det var dags för en förmiddagstupplur i vagnen för pojken. Den här gången blev det inte några 10,7km men 7km i alla fall, inte illa skitet det heller! Alvin somna innan vi kom till brevlådan (alltså precis utanför huset) och sov under hela rundan. Som alltid när jag är ute och promenerar så tänker jag på allt mellan himmel och jord. Idag hade jag Pink i lurarna, blir alltid så rebellisk när jag lyssnar på hennes musik. Som att alla kan skita ner sig om dom har invändningar gällande sånt jag lägger energi på. Kom även att tänka på hur kul det skulle vara att börja träna lite kampsport igen, thaiboxning framför allt. Men det blir svårt som det ser ut nu, kanske i framtiden. Men nästa gång kanske det kommer lite mer smörsång och då blir jag mer åt det kärleksfulla hållet. När vi kom tillbaka fortsatte vi myset utomhus (Daniel sov fortfarande). Plockade ut lite vatten till oss två, äpple till skrutt och jag tog en smarrig näringsdryck som min kära dietist skrivit ut till mig. Mysigt var det och Alvin va väldigt nöjd och glad där han satt i vagnen och solen värmde. Men otålig som han är oftast så va det ju omöjligt att sitta kvar i vagnen när äpplet va slut, så det va bara att skifta kläder och släppa lös vilddjuret!

 

Min lillskrutt glad i solskenet!
 
Mitt mellanmål
 
Mamma lilla älskling jagar fotbollen <3

Vi kom in strax innan 11 och då va det minsann dags för pappan att kliva upp tyckte vi.
 
Så ren som kärlek kan bli <3

 

Alvin va på strålande humör fram till att han vakna efter eftermiddagsluren, då va det bra gnälligt! Ojoj från 14,30-19 va det operation hålla Alvin någotsånär på glatt humör. Är ju sista dagen innan jag börjar jobba så kände att jag kunde inte ställa mig i köket och strunta i att han är surar som jag annars brukar få göra för att ens få något gjort.

Svårt att somna hade han också, MEN för första gången typ någonsin fick jag honom att somna genom att dra handen längs han rygg och nynna vaggvisor! Skönt att veta till nästa gång, om det inte var någon engångsföreteelse vill säga :P mysigt va det!

Som sagt hundra gånger börjar jobba imorgon så ska väl hoppa till sängs så man är hyfsat pigg! Att jag börjar jobba är ju inte det viktigaste imorgon, Alvin fyller 1 år! Slutar 16, men efter det ska jag se till att hans första födelsedag blir helt awesome!

 

Peace out!


Från mammaledig till jobbande morsa

Idag är dagen då Daniel kan kalla sig pappaledig och jag hårt arbetande morsa. Jag är visserligen ledig idag men imorgon börjar allvaret.

Jag tog på mig att gå upp med Alvin idag även fast man inte kom i säng förens vid typ halv ett. Har en känsla av att jag måste ta vara på varje sekund vi är vakna tillsammans och jag är hemma, kommer förhoppningsvis lägga sig efter några arbetsdagar.

Vi hade en jättetrevlig dag/kväll igår. Ulrika och Björn, Sofie och Thomas med barn var över och åt god mat och drack gott vin. Sofie och Thomas bor två hus ifrån oss och lyckades skaffa barnvakt till när barnen deras skulle gå till sängs så vi kunde dra ut på trevligheterna lite här hemma!

Idag tänker jag inte göra många knop, tänkte vara så krass att eftersom Daniel får sovmorgon så kan han ta hand om köket också ;) det låter väl ändå rimligt?

Nu måste här bytas bajsblöja känner jag ><

Bjuder på "fin" bild på mig och skrutt


RSS 2.0