..

Meningsfullt är det inte det ena så är det det andra. Inatt sov jag dåligt, kan inte skylla på Alvin, för han sov ändå rätt bra, men hade SÅ svårt att somna... Så nu är ja halvdö igen :P tur att det är dåligt väder så vi kan vara inne och slappa hela dagen!


Knyter mig!

Är så glad och avslappnad. Natten som va var som sänd från himlen! Lillen skötte sig exemplariskt, så man fick sova! Nu hoppas jag på en till lika skön natt!
Imorgon är det fredag IGEN! Shit va tiden flyger iväg! Skönt är det, längtar till både dop och flytt så det finns inte ord till!

Sen känner jag att jag beklagat mig väldigt mycket över småbarnslivet dom senaste dagarna så pass mycket att nu är det dags att lyfta upp min lilla duktiga son som nästan aldrig gnäller om dagarna förutom när han är ybertrött och egentligen inte vill sova ;) älskar den lilla parveln så grymt mycket!


Jublar!

Inatt stoppade jag i nappen två ggr 22;45 och 5;35, gav mat 2;30 och 6;30 :D underbart! Känner mig lite utvilad åtminstone för första gången på lääänge!


Då ligger man här igen

Ibland är det bara för skönt att gå och lägga sig i sin säng! Men att det ska bli så sent varje kväll är oförståeligt! Måste bli bättre på att knyta mig tidigare... Sambon kliver upp halv fem och jag kliver upp flera ggr under hela natten, inte rimligt att gå och lägga sig vid elva då...

Nu är det även 17 dagar kvar till vi flyttar till vårt hus!! Helt underbart!


Hur orkar man?

Min snart 4 månaders klump tar kål på mig sakta men säkert! Hur orkar han egentligen? Sover pissdåligt på nätterna och knappt någonting på dagarna, typ max 30 minuter oftast 15-20 tre ggr om dagen, det känns ju okej om han sov bra om nätterna... Hur kan han någonsin vara pigg? :S inte fan är jag det i alla fall!


SÅ nöjd!

Har haft en kanon dag med min "svärmor", alltså grabbens farmor!
Jag har lyckats dra ihop en väldigt fin outfit till Alvins dop och Alvin i sin tur kommer ha fräna och fina kläder på kalaset efter att han tvingats bära klänning ;)
Jag har målat upp den perfekta bilden på hur jag ska se ut, sola solarium (eller köpa lite cancer som Daniels kompis kalla det) så man får lite färg, ska bära min korta svarta kjol som är lite högre i midjan, tillsammans med en blus i äggskalsvit färg utan ärmar som jag köpte idag på Lindex faktiskt och mina skor som jag hade på studenten (aldrig använda efter det så är väl på tiden) lite smycken och sånt, plus något att ha över axlarna har jag inte kommit fram till än, men något blir det.

Nu måste jag avsluta, en liten person har börjat böka i sängen bredvid...


Why not liksom?..

Hur kan jag ha så svårt att somna??? Jag är något sliten som artist men ändå kör jag runt som en annan propeller i sängen och kan inte somna... Det händer visserligen mycket nu, flytt, dop etc. men med tanke på hur trött jag är så borde jag kunna däcka ståendes :P
Det värsta är nästan tanken och stressen som blir att jag vet att om typ två timmar blir jag med största sannolikhet väckt och måste ge Alvin mat... Efter första vaknandet på natten så är även Alvin en propeller och sover väldigt ytligt och lätt... = då blir det inte mycket sömn att hurra för!

Nä man kanske ska ge det ett försök. Vill ju försöka undvika att somna i provhytten imorgon...


...

Nästa vecka är det BVC-dax och jag har förberett med massa frågor!
Funderar även på att börja testa med ersättning, jag orkar inte fler sömnlösa nätter. Eftersom jag är maten så finns det bara ett alternativ, börja ge honom mat som andra (Daniel) kan hjälpa mig med... Han blir ju trots allt 4 månader på söndag. Så nästa vecka skulle man kunna introducera lite banan etc. och successivt börja med lite gröt. Då kanske han blir mätt någon gång och kan tänkas ta bort ett av typ fem mål på natten...

Det svider i mina ögon, tårarna rinner typ oundvikligt, jag är totalt jäkla utmattad... Får väl tacka gudarna att jag fick sova första tre månaderna i alla fall, för nu är det dåligt med det...


Slappsöndag!

Jag och lillen har busat lite, bytt blöja osv nu på morgonen. Men nu var det tydligen dags att somna om tyckte den lille ;) skönt tycker morsan som vänder sig i sängen, drar täcket över huvudet och slocknar!

Senare idag måste det handlas i höstrusket! Ekar i kylskåpet och snart får Alvin gå med rumpan bar ;P


En vanlig lördag!

Skulle egentligen inte varit en vanlig lördag... Alvin blev aldrig helt frisk från sin förkylning som jag trodde. Den fick nya krafter och blev typ ännu värre.
Vi skulle till Knutby idag till våra blivande grannar på kräftskiva, men fick ställa in den visiten. Så det blev en vanlig lördag istället, då vi sitter inne som tre ugglor.
 
Hade jättesvårt att somna igår, tankarna flög runt i mitt huvud. Vad ska jag ha på mig på dopet? Vad ska Alvin ha på sig på dopkalaset? Vad för porslin ska vi ha i huset sen, då Ikea slutat sälja det vi nyligen köpt..? Kan man fortfarande lämna in skorna vid Coop Forum för ny klack? etc etc. Helt oväsentliga tankar när man verkligen borde sova då lille redan hade börjat sin dryga natt med uppvaknande varannan timme..
Längtar SÅ till när vi flyttat och man kan ta en drive till Ikea och kolla om man hitta något roligt att pryda sitt nya hem med! Det kommer vara många och stora utrymmen att fylla vill jag lova. Från en 2;a på 56kvm till ett hus på minst 140kvm, det är sin lilla skillnad!
 
 
Jag tycker inte om Alfons men måste ju säga att den här kommentaren borde jag köra på oftare... typ jämt haha :P
 
 

Mhmmm...

Alvin har väckt mig med max två timmars mellanrum i natt! Trodde han skulle sova gott pga att det var mycket farande och flängande igår. Men icke då!
Ser däremot ut som att Alvin tyckte 10 på morgonen va ett bra tillfälle att somna in skönt... Suck! När morsan känner att hon skulle vilja komma upp och göra nytta! Menmen är väl bara att vända sig till rätta, blunda och dra täcket över huvudet :P sova lär jag ju inte få göra sen vilket fall...

Idag ska det inköpas öronproppar så man slipper vakna av minsta lilla och knappt kunna somna om!


Resultatet

Blev ingen superförändring men nöjd blev jag :D


Förändring

Dax för förändring! Less på min risbuske så nu blir det lite nyans i håret plus uppklippt. Mörkbrunt/råttfärgat som är klippt rakt av börjar kännas tråkigt :P bild på resultat kommer sen ;)


Nice!

Kan inte minnas när jag sist fick en Ikea-katalog, men den här kom väldigt lägligt i alla fall! :D


Fb

För varje dag jag går in på fb och kollar va alla skriver och gillar etc. så möts jag ALLTID av att någon som gillat eller kommenterat något inlägg som nästan alltid är fullspäckat av hat och irritation (ex. Tv4, 3, polisen etc) Vissa saker har jag förståelse för men snälla, är folk så fega att dom inte vågar ringa eller berätta på plats va det är som stör dom så mycket! Men det värsta är nog språket folk använder, skällsord och personangrepp... Är folk ute efter att skaffa sig ovänner eller va har dom för fel??
Tycker det är självklart man ska kunna använda grupperna till att berätta va man känner och tycker, men man kan göra det på ett hyfsat sätt...

Så då har jag fått ur mig irritationerna som vuxit mer och mer för varje gång jag stött på något så fånigt :P


Rekommenderar!

Min lilla plutt har ju börjat sova sämre om nätterna och verkar inte riktigt mätt när han går och lägger sig. Så ska börja se om ersättning kan hjälpa honom att bli mer mätt om kvällarna och kanske lättare kan komma till ro och få sova längre.
Har testat vid två tillfällen tidigare att ge honom urpumpad mat i flaska, men då körde jag med medelas nappflaska vilket inte gick jättebra då nappen är för lång och smal, resultera i att han fick den i halsen eller snarare fick kväljningar, inte speciellt bra. Funkar kanske på andra barn men absolut inte Alvin.
Däremot så använder jag medelas manuella bröstpump och den funkar hur bra som helst! Får ut mycket mjölk och man känner knappt av att man pumpar, precis som det ska enligt mig. Har inte testat någon annan och känner inget behov att görat heller!
Idag testade vi att äta med flaska igen men med MAM nappflaska, funkade MYCKET bättre än medelas napp. Den är mycket kortare och tjockare. Han fatta på en gång hur han skulle göra, va inga problem!

Så jag vill rekommendera medelas manuella bröstpump som man kan köpa på apoteket och MAM;s nappflaskor som finns på ICA maxi (i alla fall på Erikslund här i Västerås) bl a.

Nu ska jag sticka och umgås med min lilla bajsbebis som ligger på golvet och krystar :P ... (för... har tappat räkningen...)

Paralyserad...

Känner någon härlig form av inre stress... Så där så man inte får ett piss avklarat bara för man vet inte vart man ska börja... :|

Lokal är fixad, blev dock MYCKET dyrar än förväntat... 500spänn/dygn för en kvarterslokal som rymmer MAX 50pers och man får inte ens tillbaka en del om man städat och gjort lika fint som när man fick den... Inte nog med det så är det skumma brytningstider så vi måste ha den i två dygn för att hinna.

Vårat hem ser ut som ett krigsfält där en bomb slagit ner nyligen, så självklart ska det komma en person och kolla på lgh;n idag = Sara måste städa så man kommer in åtminstone... (När det är finväder och allt...)

Pratade i telen med mor tidigare som rekommenderade att börja förbereda inför dopkalaset så snart som möjligt. Alltså kolla upp recept, se om det finns porslin så det räcker etc.

Inte nog med det så kanske man skulle få arslet ur vagnen och kolla upp vart man kan hyra flyttbuss/lastbil billigast och kanske göra det också!

OCH vi har inte bestämt en enda psalm till dopet... Inte har lill-fjärt nå finkläder att ha efter han burit klänning heller....

Vi ska inte snacka om den ekonomiska-frågan! Den är värst... ALLT kostar gaaalet mycket pengar. Dop och flytt till hus från lgh... Längtar lite till nästa år när jag också bidrar med lite stålar... Slipper man leva på minimum...

Nä det här går inte! Måste diska, plocka undan (överallt...), bädda, fräscha upp mig själv... etc etc etc etc......


Kan inte klaga!

Nu kan man äntligen gå långpromenader med lill-skiten i vagnen utan att han protesterar efter en kvart! Han hade en liten period där när han va för slapp i kroppen för att ligga utanför liggdelen och för nyfiken för att vilja ligga i vagnen för länge... Men nu när liggdelen fått flytta ner i förrådet så kan han se vart vi för honom :P Han har även plats att sprattla som och hur han vill!

Det här vore ju inte fy skam!


Andas ut!

SÅ skönt! Lokal för dopkalaset är fixat! Trodde det skulle gå åt pipsvängen där ett tag! Men tack vare Daniels pappa så har allt löst sig :)

Så nu återstår bara att fixa flyttbuss till den 15 september!

Det är kanonväder ute så MÅSTE pallra mig ut snart, ruttna här inne är idag förbjudet!


En månad kvar!...

...till flyttlasten går till Uppsala! Ska bli helt amazing!

Men det är några problem som måste lösas innan. Hyra flyttbuss och hyra lokal till dopkalaset!
Flyttbussen är nog lätt ordnat bara för att det inte är hela världen om vi skulle måsta ta släp eller förskjuta allt en dag. Däremot verkar det fullständigt omöjligt att hitta lokal till dopkalaset som äger rum om mindre än tre veckor! Känner mig något stressad...

Så idag blir det att sitta med telefonen och ringa runt hela dagen... Ska även se om man hinner med att vara flitig. Pw och dusch står även det med på listan.
Trodde aldrig det skulle bli så svårt att försöka hinna med allt med en liten bebbe, men bara att duscha kan ibland vara ett krux att försöka klämma in

(bild på lillen som låtit mig få ha sovmorgon idag och en bra natt!)


Skulle helst vilja äta upp hela nappen!


Sömnlösa nätter...

Gillar inte Alvins nya rutiner... Även fast det kanske är vanligt när dom blir runt tre månader att dom blir kinkiga och sover dåligt om nätterna så tänker jag visa att det går att ändra på... Envis son har tyvärr fått sin envishet från sin mor...

Älskar min Alvin. Han är världens sötaste unge! <3 men morsan måste få sova lite också så nu ska vi testa oss fram till icke sömnlösa nätter!

(bild på min underbara och älskade men envisa lilla skit )


Buhu..

Imorgon är det måndag och Daniels semester är slut... :( Har varit så mysigt och kul att ha honom hemma! Nu hoppas vi han lyckas få ledig i December så det blir lite mer ledigt tillsammans innan det är dags för mig att ta på mig arbetskläderna igen!

Längtade där ett tag till jag börjar jobba igen, men det gör jag absolut INTE längre! Så skönt att vara hemma med bästa och goaste Alvin <3

MEN imorgon blir jag och Alvin inte ensamma i alla fall, vi ska ut till Almunge, barnvaktsdax på tisdag :) mamma är hemma imorgon måndag så vi ska göra dom sällskap :)

Så tidig uppgång imorgon så sovdax typ nu!


Modern Warfare 3

Spelet vi lira igår va Modern Warfare 3 , lirade det även idag, kul så länge man lever haha :D

Nu är det dags för lördagsmys! Resident evil 1&2 och eventuellt Djurkyrkogården.
(lägger upp bild på vår middag)


Länge sen sist!

Testade på lite skjutspel ikväll (återkommer med vilket) det va riktigt länge sen sist!
Kommer ihåg när jag var yngre och gillade att lira Delta force, soldiers of fortune etc. det har trappats ner bra mycket på äldre dar... Kanske återuppta lite krigsfeeling? Kruxet är bara att jag är van att spela såna spel på dator och inte Xbox. Men övning ger färdighet, som det så fint heter...

Nu försöka sova även fast någon granne någonstans festar järnet... Ska bli skönt att slippa sen i huset!

Gonatt!


Då har vi äntligen börjat!

En flyttkartong är nu påbörjad! Alltid en början även fast det inte blev mer än lite i botten..


Tiden går fort!

Idag blev en av mina närmaste vänner mamma för första gången till en jättesöt och fin liten pojke! Jag är så förbaskat glad för deras skull och önskar dom all lycka i framtiden!

Det får mig att tänka tillbaka 3 månader och 1 vecka då vår lilla Alvin visade sig på Västerås lasarett. Känslan av att bli mamma för första gången går inte att beskriva. Förlossningen va det värsta jag varit med om i smärtväg, men samtidigt det mest fantastiska! Kan inte sticka under bordet att jag längtar till nästa gång ;) (om Daniel läser det här, oroa dig inte jag äter piller haha)
Men att få se det lilla livet ligga på ens mage och man vet att hela ens tillvaro får en skarp vändning och blir helt annorlunda! Det är det bästa som hänt!
Jag kan erkänna att jag blir smått tårögd ibland när jag tittar på Alvin och inser vilken tur jag har som fått ett så fint och välskapt barn.

Nu ska jag njuta av att höra lillens andetag i sängen bredvid och somna själv för natten!

Gonatt!


Uppsägning hit...

...uppsägning dit!
Jag och Daniel kom just på att man kanske skulle ta och säga upp tv, bredband och elnät innan flytten så man slipper allt för många dubbelräkningar! Anmäla flytt till nytt elnät och adressändra måste också göras! Det är nog första gången vi två kommer på saker i tid!...

Börjat förråd-rensa har vi även gjort. Shit va mycket skit man samlar på sig med åren! En svart sopsäck med skräp och massa junk som vi ska höra med folk här och där om dom vill ha.
Skönt att det äntligen är på gång!!


Längtan!

Finns mycket jag längtar till nu! Först ska vi ha dop, vilket blir kul då man samlar ihop alla nära och kära, det händer inte ofta.

Veckan efter är det dax för flytt! Ska bli SÅ skönt att kunna börja bygga ett hem där man tänkt stanna. Få ordning och kunna sätta upp tavlor är något som saknats sen jag typ flyttade hemifrån januari 2010!
Jag har flyttat 4 ggr (den här gången blir 5de) sen 2010. Efter den här gången får det vara nog! Men den här gången blir det till ett hus, ett hus som vi köpt dessutom! Att inte hyra är bara det underbart!

När vi har flyttat är det dags för gymkort! Ska försöka styrketräna så gott jag kan med en liten spilivink hemma!
Finns även ett elljusspår bakom där vi kommer bo med många olika distanser, så pw och löpning tänker jag tvinga mig till! Vill komma i form igen, helst ännu bättre än innan graviditeten!

Så jag har lite att se fram emot! Men först blir det frissan den 23 augusti för klippning och färgning! Blir ingen jätte förändring, men har en risbuske på huvudet just nu...


Som jag befarade

Ingen höjdarnatt... Vi har fått kliva upp och stoppa i nappen ett antal ggr. Men äta ville han i alla fall inte för än nu! Febern har även den gått ner. Svårt dock att avgöra om gnället beror på ont i kroppen eller hunger...


Kastar in handduken..

Kvällen har varit lugn. Alvin ville hoppa i säng runt 20 och har sovit sen dess. Men med tanke på vaccineringen som redan satt sina spår så vet man inte hur natten kommer se ut! Så god natt!!


Då va det...

...avklarat! Nu är det bara att vänta 2 månader till nästa gång... Fy tusan va jag är klen när det gäller Alvin och saker som gör honom ledsen. Bådar inte gott! Måste bli hårdare, va är det för tröst om morsan sitter bredvid och bölar??!! Sova en stund med grabben?? Värt att tänka på i alla fall! (lägger upp en bild på min älskade spilivink!)


Fy tusan...

...vaccintionsdax för liten fis :'( jag klarar inte av sprutor och mitt hjärta gråter när Alvin är ledsen >< Tack och lov är Daniel med! Jag ska göra mitt bästa att bita ihop, alltså inte börja gråta!


Why???

Varför tittar man på The Grudge när man vet hur panikslagen man blir efter??!! Idiotiskt...


Brottning

Illa... Sitter i min ensamhet och kollar brottning... Stabilt! MEN det är en svenne som brottas i alla fall! Kanske ska ta tag i tvätten och stycka lite köttfärs och falukorv innan man somnar (inte långt ifrån!) Ska tillägga att jag fortfarande inte badat och tar snart ett dopp i handfatet eller Alvins badbalja!! Sara behöver rastas!


Svensksommar...

Tråkigt att det inte verkar komma någon medelhavsvärme till Sverige i år. I alla fall inte mer än en dag. Men nu slappar jag och Lill-fjärt framför tvn, medan farsan slaggar (som vanligt, jag kanske ska låta lillen ligga och gnälla på morgonen tills Daniel vaknar och han kan gå upp med honom...) Annars idag ska det veckohandlas, Daniel ska köra squash med Marre och en annan ska försöka vara flitig.


Lite fotboll..

...nu när solen inte vill komma fram = Inge bad :(


Dart...

...i sommarvädret! Medan lillen sover..


Socialaklubben...

Sitter och njuter på "svärmors" inglasade altan med dom här väldigt sociala gossarna :P Sudoku verkar vara bra mycket roligare än att prata med mig...


Lika bra...

...att sova när päronen envisas om att åka bil hela tiden :P


Eskilstuna...

...here we come :) Idag bär det av till "svärmor"! Jag hade hoppats på lite bättre väder så man kunde försöka få tre Åströmare och en Korecki till någon badplats! En liten fågel flög förbi och skvallra om att dom är så kallade badkrukor, kan bli lite svårt då när det inte når över 20 och är växlande molnighet... Menmen värt ett försök kanske! Är så galet badsugen! Blivit helt dagvild nu när Daniel har semester också. Satt och undra över om det var någon speciell dag igår eftersom folk va ute och festa (trodde det va typ tisdag...) men icke sa Nicke, helg kallas det..


Filmmys...

...med chips, dipp och Ramlösa ananas!


Mumma!

Parmesanpanerad torsk med dillphiladelfiasås och färskpotatis! Kunde varit mer grönt jag vet... :P Men gott är det!


Tråkväder!

O jag som är så förbaskat badsugen! Får bli en inne dag tillsammans med massa måsten... (lägger upp en bild på vårt bombnedslag!)


OS

Trott eller ej gott folk men OS har dominerat i vårt hem senaste dagarna... Gymnastik, simning och handboll är bara få av dom sporter som jag av någon outgrundlig anledning fattat intresse för.. Jag har t.o.m tablån för vad för sporter som sänds när och vilken kanal i telefonen! Just nu sitter vi bänkade och kollar på handboll, innan var det simning som gällde.. Fast trött som bara den är vad jag är. Handlade, tvättade och lagat mat va vad jag orkade med idag. Imorgon fortsätter jag med tvätten, städa toaletten och rensa ur lite bland kläder hade jag tänk! Nattnatt


Hur gör man...

...när man har massa att göra men orken saknas?... Kyl och frys ekar, tvätt måste hängas, bädda rent måste göras, städa toaletten skulle inte skada, flyttpacka är det aldrig för tidigt för eftersom dop infaller tätt innan inom loppet av 1,5månad, lunch vore gott då magen skriker och väskor måste packas upp... Vilken ände ska jag börja i??


Min lilla plutt...

...blir idag 3 månader! Tiden går fort men jag kan fortfarande inte minnas hur det var innan han kom till världen! Förmodligen långt ifrån lika roligt som nu :D Älskar min lilla Alvin obeskrivligt mycket! <3


Borta bra...

...men hemma är nog bäst ändå! Lill-fisen däcka efter att få sträcka på sig lite i babygymmet, badat och ätit. Något trött bebis! Trodde han skulle somna i bilen, men icke sa nicke, det vore väl tråkigt :P Imorgon ska vi ta det så lugnt som man bara kan göra! Nu ska jag också skalla kudden hade jag tänkt! Nattinatt!


Varför?!

Sätts allt ihop när jag skriver inlägg via appen??? Något irriterande...


Känns tråkigt...

...att åka hem imorgon :( man ser hur Alvin skiner upp när han ser morfar sin. Inge kul att det är närmare 45 mil mellan.. Men när vi flyttar till huset blir det "bara" 40 mil :/ Vi måste bli bättre på att åka upp! Vill att Alvin ska lära känna och älska alla här uppe som jag gör. (okej han får älska dom som han vill, men mina förhoppningar är att han ska få samma goda kontakt ;) ) Får inte bli lika sällan som innan. Så när vi kommer hem blir det att planer in nästa tripp upp, oavsett om det blir på egenhand eller tillsammans med Daniel. Alvin ska med hur som helst (min älskade ögonsten) (Lägger upp en bild på Alvin och morfar)


RSS 2.0