Träning!

Jag har nu efter ett avbrott försökt komma igång lite med träningen igen, känns liksom som att det står lite stilla för mig just nu :s Men ska försöka hålla det uppe nu och inte blir någe mer sjuk!
Har fått problem med min mage igen.. magkatarr, halsbränna dagarna igenom, har ingen matlust så vill typ inte äta något vilket innebär att jag blir jätte trött och lat. Sen blir immunförsvaret sämst så man är småförkyld hela tiden känns det som...
Men det ska bli ändring nu :D ska införskaffa medicin, börja äta mer ordentligt, gå och lägga mig tidigare så att jag får sova mina timmar sen att jag går upp tidigare på morgonen. Sen självklart träna mer regelbundet :)

Första julklappen inhandlad! :D

Idag åkte jag in till stan för att träna plus att göra några till ärenden. Jag köpte den första julklappen! Och den var trott eller ej till Hanna :o hennes klapp brukar alltid bli senare bara för att det är så sjukt svårt att komma på något riktigt bra att köpa till henne haha. Men i år är jag tidig med alla julklappar :D vet vad i stort sett alla ska få ;) känns riktigt skönt, plus att budgeten är liite högre i år än andra jular, det är niice!

På torsdag ska jag in igen till stan, är ledig då med, så då ska jag se om jag ska göra något liknande att först träna sen handla :D för dom andra dagarna den här veckan jobbar jag....

Sen har jag kommit fram till att jag måste införskaffa mig nya träningskläder och skor! Jag ser ut som någon annan tönt i mina gamla sunkkläder när jag går och gymmar! Sen har det börjar gå hål i min sko, vid hälen :P Så den här månaden ska jag köpa till mig själv:

Träningsbyxor
Några linnen/t-shirtar att träna i
Skor
Någon mysig stickad tröja som är lång så att man kan ha legging under :D

Det borde räcka för den här månaden, måste tänka på att jag kanske flyttar nästa månad! :o


Första advent!

Äntligen kom den! Första advent :D alltid lika mysigt tycker jag. Det har blivit som en tradition att mormor och morfar kommer till Uppsala så fikar vi hos Hanna(moster) sen drar vi iväg till slottet och kollar på dom årliga fyrverkerierna, jätte fint :) Fast i år blev jag lite missnöjd, både på det dåliga vädret som vädergudarna kom med, sen det extremt dåliga musikvalen! Det är ju musik synkat med fyrverkerierna, förra året hade dom Abba-tema eftersom Mamma Mia hade sin succé det året. Men i år var det 20 års jubileum dessutom. Den första låten dom spelade var väldigt stämningsfull och fin men sen kom dom med Arashs bidrag från Eurovision songcontest och It's raining man med Gary Helliwell :s man ba okej? Avskyr båda dom låtarna. Okej It's raining man är väl hel ok, men inte med henne >< Men slutklämmen var cool :D billarmet hade tydligen satts igång i flertal bilar! Så det jämnade ut sig!



Tog lite bilder, blev en bland annat som ser ut som trädet brinner :D...



...Sen kom det ufon haha...



...dom hade någon sol med sej!...



...men sist men inte minst så var det ju lite fyrverkerier också ;)

Har även lyckats få upp alla adventsgrejer i mitt rum idag :) började lite smått igår innan jag for iväg till jobbet, men idag slutförde jag allt! 



Så här ser min myshörna ut vid advent :)

Vill ha!!!



Glida fram i den här skulle jag inte tacka nej till!!! Vill haaaa! (Men INTE en röd haha)


Inte en speciellt rolig morgon...

Om det är något jag inte gillar att vakna av så är det kastruller... Min kära lillebror älskar nämnligen att leka med sådana. Jag bryr mig inte så mycket om att han leker med dom men när det är så pass att man blir väckt av det på morgonen så är det lite mindre kul! Om folket i huset vill att jag vaknar så får ni gärna gå och väcka mig först, tack på för hand.


Jag drar till mormor och morfar idag :) hörs senare!

:D :D

Idag tog Lukas (lillebror) sina första riktiga steg! Mot mig! :D Jag blev jätteglad sen försöka han göra om det flera gånger eftersom alla blev så glada ;) hahah sååå söt :D




Typ tummen upp ;D

Jag säger då det..

Efter en hel dag och kväll i soffan så har man börjat piggna på sig lite efter det långa lidandet efter gårdagens sprutande.. Så nu sitter jag pigg och rastlös i sängen och vet inte riktigt hur jag ska fördriva tiden så att jag blir trött igen? haha. Jag menar det är ju ganska sent ändå! Kommer nog jobba imorgon också, så då måste jag se till att få sömnen jag behöver.

Jag ska lägga ner all min energi i vår att söka mig till ett annat jobb! Jag är rååless på allt som har med mitt nuvarande jobb att göra känner jag, skulle behöva en nystart i arbetslivet. Det spelar ingen roll med vad, jag skulle kunna fortsätta som uska bara det inte är där jag jobbar nu. På något sätt så trivs jag inte så jättebra i Sävja ändå :s plus att det är jättejobbigt att pendla mellan olika jobb, man känner sig som ny hela tiden, skulle vilja ha ett schema att gå efter, som helst då är mer än bara 50%, så att jag slipper det där hoppandet.

Såg Den magiska leksaksaffären idag, jag gillar magiskafilmer haha, det kommer jag aldrig växa ifrån ;p Men den här var verkligen inte som jag hade väntat mig. Det kändes som en såndär "oj nu tog pengarna slut"-film så dom var tvungna att göra ett kort snabbt slut. En stark tvåa får den av mig. Underhållande men inte sååå bra som man kan tycka att den borde, kändes som dom missat massor i den.


ont...

Igår vaccinerade jag mig mot svininfluensan, redan bara några timmar efter så kändes det som att jag hade helt sjuk träningsvärk i armen! Men det var inte värre än var det är idag... Vaknade klockan typ halv tre inatt och hade världens frossa, somnade om för någon timme, sen vaknade jag igen och hade sjukt ont i hela kroppen och vi ska inte snacka om huvudet! Helt crazy ont :o Så jag har inte direkt sovit något inatt.
Det blev till att sjukanmäla sig idag. Tycker sånt är jobbigt, vad ska man säga liksom? Vad låter bra och vad låter mindre bra?

Menmen nu ska jag nog halva sova framför en film!

Boooring

Jag vaknade halv tio och har inte gjort annat än legat i min säng och latat mig, var dock väldigt skönt :P
Men klockan runt tolv ska jag vara barnvakt så då måste jag väl sluta vara så passiv... Sen när mamma kommer hem igen ska jag in till stan och skriva i papper om lägenheten! Och sist men inte minst idag så ska jag antingen på något smyckesgrej med Ebba och hennes mamma eller så åker jag och tränar, får se vad jag känner mest för senare :)

Men just nu ligger jag och kollar på Harry Potter, finns inge bättre filmer att slö titta på, man har sett dom så många gånger så man behöver liksom inte tänka så mycket längre ;)



Jobb(ig) helg!

Sitter och väntar in tiden så att jag kan åka och jobba, hatar den väntan för jag pallar inte jobba helg, det är SÅ tråkigt! Skulle mycket hellre göra något annat, gå ut eller bara sitta hemma med familjen och mysa... Men icke sa Nicke det får jag vänta med till ikväll när jag kommer hem strax efter 21...

Men ska sluta vara nego och försöka se lite ljust i det hela också! Okej måste bara få beklaga mej liiite till! Igår var det kaosartat på jobbet, jag var den enda av tre personal med körkort=jag fick sköta det mest, plus att jag har larmtelefonen så jag fick ta alla larm också, det var några stycken... Så jag var argh när jag åkte hem sen! Måste ta upp med chefen att det inte är någe bra att bara en har körkort på kvällen, ifall något skulle hända ute på "landet". Väldigt oseriöst!

Nuu ska jag vara lite mer positiv :D om en vecka är det advent! Ska bli sååå mysigt ^^ plus att jag bara jobbar korta kvällar nästa vecka ;) förutom på onsdag då jag jobbar från 14 men det känns luuugnt!

Slö är förnamnet!

Varje gång jag börjar klockan 16 så är jag så sjukt lat och slö om dagarna. Jag orkar typ inte göra någonting :P tittar bara på film och gör mig i ordning minuten innan jag måste åka hehe. Men det är så himla skönt också! Känns underbart att bara kunna ta det lugnt ibland, man måste ju inte vara igång hela tiden. Känns lite som att jag måste ta det lugnt nu innan man kanske flyttar till eget, då lär det ju inte bli så många lugna stunder! Handla, städa, diska, tvätta osv :o läskigt haha

9 dagar kvar till 1;a advent!

23 dagar kvar till Lucia!

34 dagar kvar till Julafton!


Visste inte att det skulle ta så hårt...

Idag var jag och Ebba och spontankollade på en lägenhet i Sävja, cirkus 2 minuter från jobbet, kan knappast bli bättre?
Det sjuka är att vi eventuellt ska få hyra lägenheten om vi blir godkända som hyresvärdar i andra hand, får då flytta in när vi vill efter 1/1-09. Det är en trea, 84 kvadrat! Ballkong, badkar och en enorm klädkammare, några av dom stora plusen i den här lägenheten. Fast det största pluset är nog att den är helt omöblerad! Jag hade sagt nej på en gång ifall den var möblerad även fast det låg så nära jobbet osv. Det är en drömlägenhet att flytta hemifrån till med en kompis kan jag säga! Riktigt fräsch och trivsam, inte skabbig på fem öre.

Meen... Jag förstod att det skulle bli jobbigt att flytta hemifrån, men att jag skulle sitta och böla när det är mer än en månad kvar trodde jag inte, bara tanken gör att jag saknar familjen fruktansvärt :'( Det kommer bli riktigt jobbigt dom första veckorna kan jag tänka mig. Jag har bott med mamma i snart 20 år, vi har bott ihop sen mamma flyttade hemifrån runt 17-18 års ålder, ni kanske förstår lite varför det känns så svårt x'( det har alltid varit hon och jag, okej blev några fler efter att Nisse kom med i bilden för 10 år sen ;) men hon har alltid funnits där... Visst nu hoppas och tror jag att hon alltid kommer att finnas där även fast jag flyttar in till stan, men inte på samma sätt :'(
Nää nu måste jag sluta med min negativa stil, det är ett års testning hur jag klarar mig på helt egna ben :D man ska gilla utmaningar, sen kan jag ju kanske flytta hem igen efter det där året? ;) Får jag det mamma?



Har nog aldrig varit så glad och ledsen på samma gång :P

Australia

Igår såg jag och mamma klart på Australia med Nicole Kidman och Hugh Jackman som huvudpersoner. Den utspelar sig i Australien i början av andra världskriget, Nicole som spelar en aristokratkvinna ärver sin mans ranch. Genom filmen får man följa henne när hon måste rädda sina boskap som hon får hjälp av Hugh som spelar den snygga boskapsdrivaren och hur dom blir attackerade av Japanerna när dom anläder till Darwin.

Den här filmen gav jag en fyra, den är värd att se men inget jag sätter igång för att slö titta på. Filmen var konstigt gjorde tycker jag, man såg hela tiden att det spelades med kulisser, kanske var meningen? Men såg inte så verklighetstroget ut, som man kan tycka att en sån här film borde göra.
Men den var riktigt bra! En fin film.

 


Bilen paj..

Kul i söndags tvättade jag min bil, bytte däck och sprayade rostskyddsmassa under bilen, för att slippa att det rostar sönder... Men på bränsleröret hade det redan blivit så mycket rost så att det blev ett hål. Så nu måste jag köpa ett nytt bränslerör. Ett nytt sånt rör kostar runt 1600!! Men som tur var för att jag ska ha råd med någon julklapp i år så hittade Nisse en fräsch begagnad för runt 600, vilket kändes som en sjuk lättnad!

Jobbade mitt första 7-21 pass igår i Sävja, ingen kunde komma in efter 16 när jag egentligen slutade så då fortsatte jag istället och fick in lite extra kosing ;) Men jobbigt var det att köra ända hem sen...

Effektivdag

Direkt när jag vaknade klockan 9 imorse så började det... Jag gick först och tog min penicillin som man ska ta en timme innan måltid, sen gick jag och städade i mitt rum, efter en timme var det frukostdags sen fortsatte städandet :P så nu kan man komma in i mitt rum! Det var seriöst typ omöjligt innan. Ända sen jag kom hem från pappa så har jag varken städat efter mig utan bara slängt allt på golvet, inte ens dragit upp båda persiennerna, då är det illa, men nu fick det vara nog!

Lunchdags snart sen är det ut och tvätta bilen och byta däck som gäller!

Och sist idag ska jag troligen in till stan på min kompis spelning :)


14 dagar till 1:a advent

28 dagar till Lucia

39 dagar till Julafton!

SOFIE :D

Nu sitter jag hos Sofie och roar mig :D jag är dock lite boring och dricker inte så mycket, men min mage är heeeel kaos! :S

Skriver mer imorgon :)

Puss


Det närmar sig! :D

Det är...

19 dagar kvar till 1;a advent!

33 dagar kvar till Lucia!

44 dagar kvar till Julafton!

50 dagar kvar till Nyårsafton!


Har börjat småklura lite på vad man ska ge alla i julklapp :D alltid lika roligt att köpa julklappar!


Sjukling...

Jag skulle egentligen jobbat igår och idag men har blivit sjuk... Igår var jag hemma för att min mage har börjat krångla igen, det är magkatarr som jag inte vill ska utvecklas till magsår, hade då också lite halv ont i halsen.
Men när jag vaknade imorse hade jag så fruktansvärt ont i halsen att jag nästan börja gråta när jag svalde eller pratade, det var hemst. Så mamma ringde till vårdcetralen och jag fick en akuttid, så nu har jag börjat gå på penicillin, har en halsinfektion....
Tänker förhoppningsvis jobba imorgon i alla fall!

Poseidon

För några kvällar sen såg jag en film som heter Poseidon, medverkande i den filmen är bl a Kurt Russel och Josh Lucas. Poseidon är en lyxkryssning som strax efter tolvslaget överraskas av en stor våg som sveper omkull båten så att den hamnar upp och ner. En liten grupp människor bestämmer sig för att försöka ta sig ut ur skeppet till räddningsteamet.

Den här filmen var overklig nästan rakt igenom. Hur länge kan vanligt folk hålla andan under vatten? Och hur troligt är det att en hyfsat vanlig människa vet vart alla knappar och utgångar är i en enorm färja? Men det var väl inte så pass illa så att det inte var värt tiden att kolla på den, rätt underhållande, men  det brukar väl oftast dom flesta icke trovärdiga filmerna vara ;p enligt mig.
Den fick en 2a av mig, helt ok var den i alla fall.

 


Sony Ericsson W995

Nu har jag beställt ny mobil :D kunde inte låta bli haha speciellt när t.o.m mamma pusha på haha.
Det blev en silvrig Sony Ericsson W995, kanske inte den nyaste och snyggaste men passar nog mig perfekt och innehåller i stort sett nästan allt :P



Hämnden är ljuuv mohah ;D

Förra gången jag var hos pappa var det jag som festade och behövde fyllechauffis och det blev man ju lite lagom retad för! Men den här gången var det jag som fick agera fyllechauffis till pappa och Petra :D



Ska jag hämta hinken pappa? ;) hahah


 

Tre knep till vackert hår!

Jag har nu under en längre period testat vad man kan göra för att få det där fina glansiga håret utan kluvna toppar. Dom tre tipsen som jag kommer nämna här nere har jag testat och har gett bra resultat i mitt hår.

1. Tvätta inte håret för ofta. Börja först med att tvätta håret varannan dag sen vänta lite längre, i början kommer det garanterat kännas JÄTTEklibbigt och äckligt, men tålamod krävs för att lyckas med det mesta you know. Sen när ni börjat tvätta håret runt var tredje dag så kommer ni känna sådan skillnad, håret kommer inte kännas sådär äckligt dagen efter ni tvättat det. Ni med långt hår kommer inte kunna undvika att tvätta håret mindre än var tredje dag, det är inte så konstigt för luften är ju inte helt ren!
Att tvätta håret sliter jätte mycket på håret, håret blir uttorkat och hårbottnen bildar ännu mer fett.

2. Försök hitta frisyrer med erat hår utan att behöva använda plattång och/eller fön etc. Undantag är då luggen, det är längderna i håret som slits mest. Jag som har vågigt/självlockigt hår har kört på att försöka spara ut mitt hår så mycket som det går för det tynger då ner sig själv så att det får ett fint fall och inte bara strul och krull i topparna. Ni som har rakt hår men som plattar håret för att få den där glansen borde testa glansdroppar som dessutom ger ett skydd och reparerar håret.
Jag använder Goldwell Dualsenses Rich repair glansserum, det ger ett glans utan att det ser flottigt och skitigt ut. Det gör även så att håret inte blir så flygigt och statiskt.

3. Sist men inte minst, kör en hårinpackning 1-2ggr i veckan beroende på hur stort behov du har av det. Vissa måste ha det oftare för att göra håret lättare att reda ut. Jag själv försöker köra med inpackning 1 gång i veckan och det räcker gott och väl i mitt hår pga att jag tvättar håret så pass sällan (varannan eller var tredje dag) att det inte känns nödvändigt.
Jag använder Aussies hårinpackning, jag kan inte riktigt yttra mig om jag tycker om den eller inte, för jag har inte haft så många olika inpackningar så att jag kan jämföra, men håret blir lent och lätt att reda ut av det i alla fall.


Lycka till med håret nu!


Vill du leka????



Så här närgången är våran bruna labbe tik när hon vill leka :D trycker upp leksaken i ansiktet på en till man tar den, helst med tänderna... MEN det avstår jag! ;o


Sara Rekommenderar!

Jag köpte nytt schampo och balsam igår som jag testade imorse. Resultatet blev glans, lätt hanterligt och en helt ljuvlig doft! Det är Goldwell Dualsenses Color extra rich Schampo och balsam. För alla er som inte tror på att dyrare produkter fungerar så kan jag intyga att ni borde testa för ni kommer bilda er en annan uppfattning ;) bara ett tips från en som vet!
Jag avråder dock er från att testa Goldwell Dualsenses rich repair schampo och balsam, har säkert redan sagt det men jag säger det igen :P inte alls lika effektivt, luktar mest gott. Men kom ihåg, det är min åsikt!



Kostade tillsammans 229:- på Cityklipp här i Härnösand, men det var då extrapris, går oftast på runt 150:-/styck i vanliga fall. 

Ny mobil eller inte?

Jag har under hela dagen suttit och funderat ifall jag ska skaffa en ny mobil eller inte. Det är lite lockande men varför inte slösa pengarna på något som kanske behövs lite mer, okej ser inte hur jag behöver skor och kläder mer än en mobil men haha. Min mobil är snart 2½ år gammal, har varit inne på lagning en gång och fungerar helt ypperligt, batteriet är som det alltid har varit super, inga fel alls och den är inte trög på fem öre. Nu funderar ni säkert och va fan ska du ha en ny mobil till då? Jo det ska jag berätta för er, jag känner för att uppgradera mig lite liksom, för det finns mobiler som råkar ha liiite mer roliga saker i sig än i min, har hittat några jag är sugen på.

Jag har en; Sony Ericsson W850i (svart)



Men skulle kunna tänka mig; Sony Ericsson W995i, HTC Hero eller Sony Ericsson Aino, skulle verkligen vilja ha en Sony Ericsson Saito men dom är tok för expansive! 


Sony Ericsson W995i, fast vill nog ha en silvrig i så fall, mycket snyggare ;)


HTC Hero


Sony Ericsson Aino


Tyck till! Vilken tycker ni att jag borde välja om jag ska köpa ny?


Lite av allo

Igår var jag på pappas jobb haha, men jag satt inte vid ett mindre bord bredvid och ritade teckningar han kan sätta upp på sin anslagsvägg utan jag spelade pinball! Det spelet är råskoj MEN det finns inte på min dator! Frågan är ifall det finns på Windows7 så att man ska uppgradera sig? Man kan ju uppgradera sig från Vista till 7, ska man göra det bara för att ha något att göra om dagarna? Haha okej det berodde ju helt på ifall Pinball fanns där :P

Anyway idag var jag hos min kära farmor och farfar :) var där mellan typ 12.30 och 16.30, alltså en ganska lång stund, det var riktigt trevligt, men det är kul när jag och farmor sitter och pratar med något så sitter farfar bredvid och lyssnar men börjar helt plötsligt prata om något heelt annat, hahah! Jag åt dock inte så mycket som jag brukar när jag är där. Jag har fått stressmage och sen i lördags så har min mage krånglat så sjukt mycket, jag har liksom ingen aptit, eller jo jag blir hungrig jättesnabbt men blir mätt ännu snabbare :s känner mig liksom uppblåst...om ni ville veta liksom hahah :P

Imorgon ska jag till farmor och farfar igen och äta lunch hade jag tänkt :) så då blir det till att ställa klockan och gå direkt efter frukost, tänkte nog försöka anlända 10.30 redan.


Payback

Såg precis klart en film som heter Payback med Mel Gibson som huvudperson. Han spelar en brutalbrottsling som kan göra det mesta utan att må dåligt över det. Hans fru dör som även snott hans pengar som han genom hela filmen förbrilt försöker få tillbaka. Han själv slåss mot ett helt brottssyndikat.

Det här är typiskt en sån där film som man bara ser en gång men som är så värd att se ifall man inte riktigt vet vad man ska kolla på eller är sugen att kolla på. Jag gav den här filmen en 4a för underhållningen och det där draget i filmen att man bara inte kunde sluta kolla. Men det blev inte en 5a pga att man ser den bara en gång, så ifall man köper filmen så kommer den uppenbarligen bara ligga och samla damm i något hörn efter att man sett den. 


Hundarna!

Petra (pappas fru) har börjat med daghundar, vi har då tre egna hundar på det. Idag har det varit fullt hus med hundar. Vid lunch kom hunden Teddy, en SUPERsöt Finsk lapphund! Han var riktigt kelig :)
Nu när Petra gått hem med Teddy så kom en dalmatiner, Fibi, som är helt crazy haha, springer omkring överallt och är 2år så inga valpgener som gör henne galen haha, men hon är bra söt i alla fall :)

Här har vi daghunden Teddy för dom som inte vet så är det den lurviga :P och så har vi våran labrador Smilla :)

Kunde inte få någon bättre bild på dalmatinern Fibi och stackars lilla Zippy längst fram som inte tycker om att vara med på bild ;p


Nu måste jag springa iväg först och främst för att Zippy har släppt sig här bredvid ;o och kolla vad busfröt håller på med :P


Dag. 1 i Hsand

Har suttit inne nästan hela dagen förutom när vi var ute med alla hundar :)
Snart kommer Therese förbi också :D
Vet inte riktigt vad som händer ännu senare idag, vill till att se sen, om det händer något ovanligt kul så upppdaterar jag er självklart!


Fortfarande sliten & Härnösand

Efter lördagens festande så har jag inte riktigt lyckats återställa mig... Har aldrig varit med om en mer spårad kväll, ingen jag är stolt över, kommer inte ihåg ett skit! Jag kommer ihåg när jag satt mig ner med första groggen och dom två första shottarna sen är det svart i stort sett.
Dagen efter var jag bakis från morgon till kväll, jag var inte ens helt nykter när jag vaknade upp med Ullis på Sofies badrumsgolv på en madrass som vi bara halvvägs dragit in i rummet... Jag var sedan bakis, sov hela tiden och åt typ ingenting, hela dagen från morgon till natt när jag la mig under täcket för att sova på nytt. 

Imorse vaknade jag av att pappa ringde och frågade när jag skulle anlända till Härnösand... Japp där jag befinner mig just nu! Tur att jag bestämde mig för att åka måndag och inte söndag känner jag nu i efterhand, men jag tror det fanns en baktanke i det hela hehe.
Det som får mig att må mindre bra idag är att jag inte fick i mig mer än två glas mjölk, en halv macka och en potatis på hela dagen igår, så insjunken? JA!

Nu är jag helt ärlig när jag säger att nästa gång jag ska festa så tänker jag göra det salongsberusad och inte aspackad! Det är inte charmigt på 5öre att springa omkring och vara allmänt megajobbig :s tycker verkligen synd om dom personer som måste vara med en då, visst dom var långt från stabila dom med men ändå! Jag skulle inte stå ut med mig själv... jag står inte ut med mig själv! Så skärpning nu Sara Palmqvist!

RSS 2.0